Το μοντέλο εξοικονόμησης ενέργειας του Δήμου Τρικκαίων αναλύθηκε σε συνέδριο στα Τίρανα

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
alban

Το συνέδριο με τίτλο «Πράσινες, έξυπνες, ασφαλείς λύσεις στις πόλεις: Συνέδριο για περιοχές των δυτικών Βαλκανίων» πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα και ο Δήμος Τρικκαίων ανέλυσε το δικό του μοντέλο «έξυπνης διαχείρισης» δεδομένων.

Για την εμπειρία και τις πράξεις του Δήμου Τρικκαίων για τα σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο των «Έξυπνων Πόλεων» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες/ουσες σε συνέδριο στα Τίρανα. Το συνέδριο με τίτλο «Πράσινες, έξυπνες, ασφαλείς λύσεις στις πόλεις: Συνέδριο για περιοχές των δυτικών Βαλκανίων» πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία και το Αμερικανο-αλβανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την παρουσία της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αλβανία κ. Γιούρι Κιμ, της πρέσβειρας της ΕΕ στη γειτονική χώρα κ. Κριστιάν Χόχμαν, πλήθους Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων από τα δυτικά Βαλκάνια (Σερβία, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Κόσοβο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη), καθώς και εκπροσώπων εταιρειών.

Ο Δήμος Τρικκαίων, διά του ειδ. συμβούλου κ. Γ. Χρυσόμαλλου, παρουσίασε τα δεδομένα και τα πεπραγμένα που υφίστανται σε επίπεδο λύσεων, εφαρμογών και σχεδιασμών.TIRANA 2

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόμαλλος αναφέρθηκε στο επόμενο στάδιο για την υλοποίηση δράσεων στην «Έξυπνης Πόλης», που αφορά στην αξιοποίηση των δεδομένων που ήδη έχουν συλλεγεί (φωτισμός, κατανάλωση ρεύματος, ενεργοβόρα κτήρια κ.α.). Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ορθολογική χρήση της ενέργειας, στο πλαίσιο βελτίωσης της περιβαλλοντικής πρακτικής και δράσης του Δήμου Τρικκαίων, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Τα στοιχεία αυτά αναπτύχθηκαν σε τράπεζα συζήτησης με τη συμμετοχή των κ.κ. Anja Margetic, αντιδημάρχου Σαράγιεβο, Genc Kojdheli, διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Τιράνων, Valentina Aničić, σύμβουλος Δημάρχου Μπάνια Λούκα για διεθνή και οικονομικό σχεδιασμό και  Andrej Lončarić, διευθυντή ΝΑ Ευρώπης Core Markets.

in.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *