Το μέγεθος της αγοράς καλαμιών ψαρέματος

Straits Research: Το μέγεθος της αγοράς καλαμιών ψαρέματος αναμένεται να φθάσει τα 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, με ρυθμό ανάπτυξης 5,13%

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
6 Min Read

Η Παγκόσμια Αγορά Καλαμιών Ψαρέματος αποτιμήθηκε σε 1,03 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2021 και αναμένεται να φτάσει τα 1,62 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2030, καταγράφοντας CAGR 5,13% από το 2022 έως το 2030. Η μεγαλύτερη αγορά καλαμιών ψαρέματος στον κόσμο, όπως μετρήθηκε με βάση τα έσοδα, εντοπίστηκε στη Βόρεια Αμερική.

Το ψάρεμα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες που βοηθούν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν την υπομονή τους. Η αυξανόμενη προτίμηση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού να περνά τις διακοπές του κοντά σε διάφορα σημεία αλιείας οδηγεί στην επέκταση της παγκόσμιας αγοράς για τα καλάμια ψαρέματος. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, τα καλάμια ψαρέματος είναι εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την προσέλκυση ψαριών κατά τη διάρκεια του ψαρέματος. Με άλλα λόγια, τα καλάμια ψαρέματος διευκολύνουν την αλίευση ψαριών από τους ψαράδες και άλλους. Στο ένα άκρο κάθε καλάμι ψαρέματος υπάρχει ένα αγκίστρι που στερεώνεται με ένα ρυθμιζόμενο μήκος σχοινιού. Αυτά τα αγκίστρια χρησιμοποιούνται για να δελεάσουν και να συλλάβουν γρήγορα τα ψάρια. Χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά για την κατασκευή καλαμιών ψαρέματος, τα οποία είναι διαθέσιμα εκτός και στο διαδίκτυο.

Το καλάμι ψαρέματος είναι ένα μακρύ, λεπτό καλάμι με πετονιά και αγκίστρια προσαρτημένα, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για το ερασιτεχνικό ψάρεμα. Είναι μια μακριά, κυλινδρική, εύκαμπτη και λεπτή ράβδος που κατασκευάζεται από υαλοβάμβακα, ξύλο ή χάλυβα και συνήθως χρησιμοποιείται από τους ψαράδες για τη σύλληψη ψαριών. Στο ελεύθερο άκρο της ράβδου προσαρτάται ένα αγκίστρι για να συγκρατεί το δόλωμα ή τα δολώματα, τα οποία μπορεί να είναι ζωντανά έντομα, σκουλήκια ή τεχνητά δολώματα. Οι κατασκευαστές καλαμιών ψαρέματος παρέχουν λειτουργικότητα και χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους πελάτες να ρίχνουν τις πετονιές μακρύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Διατίθενται διάφορα καλάμια ψαρέματος, όπως καλάμια tai rubber, καλάμια spinning, καλάμια casting και άλλα πολλά.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος των παιδιών για το ψάρεμα ωθεί την ανάπτυξη της αγοράς

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των παιδιών για το ψάρεμα και τις συναφείς δραστηριότητες έχει δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους ενδιαφερόμενους φορείς. Επιπλέον, το ψάρεμα έχει γίνει μια δημοφιλής υπαίθρια δραστηριότητα μεταξύ ενηλίκων και παιδιών. Οι γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ξεκινήσουν το ψάρεμα επειδή βελτιώνει τη συγκέντρωση και την υπομονή τους. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά μικρά καλάμια ψαρέματος, ειδικά για παιδιά. Αυτός ο εξοπλισμός κοντών καλαμιών είναι διαθέσιμος με φιλικά προς τα παιδιά σχέδια χαρακτήρων. Έτσι, η αύξηση του ενδιαφέροντος των παιδιών για δραστηριότητες αλιείας και η προσβασιμότητα του εξοπλισμού αλιείας για παιδιά τροφοδοτούν την ανάπτυξη της αγοράς των καλαμιών αλιείας.

Η αυξανόμενη διείσδυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί την αγορά

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε κάθε περιοχή του κόσμου αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ο αριθμός των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Εξαιτίας αυτού, οι περισσότεροι ανταγωνιστές της αγοράς καλαμιών ψαρέματος έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν στρατηγικές για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μία από τις αποτελεσματικές στρατηγικές που έχουν υιοθετήσει οι εταιρείες και οι βιομηχανίες για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των πελατών-στόχων σχετικά με τις προσφορές των προϊόντων τους στα κανάλια ηλεκτρονικού εμπορίου. Ως εκ τούτου, η παγκόσμια αγορά ειδών αλιείας θεωρεί το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου ως μια κρίσιμη ευκαιρία για να κερδίσει έδαφος και να επεκτείνει την πελατειακή της βάση μεταξύ των τμημάτων-στόχων της.

Περιφερειακή ανάλυση της παγκόσμιας αγοράς καλαμιών ψαρέματος

Σύμφωνα με τις περιφέρειες, η αγορά χωρίζεται σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Ειρηνικό, Κεντρική και Νότια Αμερική και Μέση Ανατολή και Αφρική. Η μεγαλύτερη αγορά καλαμιών ψαρέματος στον κόσμο, όπως μετρήθηκε με βάση τα έσοδα, βρέθηκε στη Βόρεια Αμερική. Οι άνθρωποι αγαπούν να περνούν τον χρόνο τους κοντά στις υδάτινες πηγές και έχουν κάνει αυτή την ειρηνική δραστηριότητα χόμπι τους. Οι περισσότερες τοποθεσίες αλιείας περιβάλλονται επίσης από νερό και βλάστηση, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές τοποθεσίες για πικνίκ και χώρους συγκέντρωσης με αγαπημένα πρόσωπα. Η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί ταχύτερα στην Ασία και τον Ειρηνικό. Παρόλο που η ερασιτεχνική αλιεία δεν έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται απότομη αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού.

Οι σημαντικότεροι παίκτες στην παγκόσμια αγορά ράβδων ψαρέματος είναι οι εξής

 • AFTCO Mfg
 • Cabela’s Inc.
 • Dongmi Fishing
 • Eagle Claw
 • Preston Innovations- RYOBI
 • Pokee Fishing
 • Shakespeare
 • Shimano
 • Tica Fishing
 • Tiemco
 • Weihai Guangwei Group

Κύρια σημεία αναφοράς

 1. Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς καλαμιών ψαρέματος αναμένεται να φθάσει τα 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2030, καταγράφοντας CAGR 5,13% από το 2022 έως το 2030.
 2. Η παγκόσμια αγορά καλαμιών ψαρέματος τμηματοποιείται ανάλογα με το προϊόν, την πρώτη ύλη, την εφαρμογή, το κανάλι διανομής και την περιοχή.
 3. Με βάση το προϊόν, η αγορά διαιρείται σε καλάμια ψαρέματος spinning, καλάμια ψαρέματος fly, καλάμια casting και άλλα. Τα σημαντικότερα παγκόσμια έσοδα προήλθαν από τα καλάμια spinning, κυριαρχώντας στην αγορά των καλάμων αλιείας.
 4. Με βάση την πρώτη ύλη, η αγορά κατηγοριοποιείται σε μπαμπού, fiberglass, ανθρακονήματα και άλλα. Τα καλάμια ψαρέματος από μπαμπού κυριάρχησαν στην αγορά και κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο.
 5. Με βάση την εφαρμογή, η αγορά ταξινομείται σε ανταγωνιστικό κάστινγκ, ερασιτεχνικό, εμπορικό και άλλα. Το σημαντικότερο ποσοστό προήλθε από την ερασιτεχνική αλιεία.
 6. Ανά κανάλι διανομής, η αγορά κατατμηθεί σε διαδικτυακές και μη διαδικτυακές. Το μεγαλύτερο μέρος της διανομής προήλθε από τα offline κανάλια.

Πεδίο αναφοράς

fishing stats
Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *