Το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος θα δεχτεί στην αγκαλιά του και πονεμένα παιδιά από την Ουκρανία

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/05/30 at 12:35 ΜΜ
2 Min Read
kainoyrio

Γεύμα και συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Sergii Shutenko, την Γενική Πρόξενο της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Anna Tiachenko, τον συνεργάτη της Πρεσβείας της Ουκρανίας, Οικονομολόγο, κ. Γεώργιο Παπαχρήστο και την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επικείμενη φιλοξενία τους θερινούς μήνες εκατοντάδων πονεμένων παιδιών από την Ουκρανία στις εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας απολογισμός της μέχρι τώρα έκπρακτης συμπαραστάσεως της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του κ. Συμεών προσωπικά στους εμπερίστατους από τον πόλεμο αδελφούς της Ουκρανίας και συγκεκριμενοποιήθηκε ο σχεδιασμός τόσο των προσεχών δράσεων στο Κατασκηνωτικό Κέντρο όσο και ο σχεδιασμός δράσεων για το προσεχές έτος ανάλογα με την εξέλιξη του πολέμου.

Να σημειωθεί ότι τα θερινά προγράμματα του Κατασκηνωτικού Κέντρου θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου και εκτός από τα παιδιά από την Ουρανία θα φιλοξενηθούν κανονικά και εκατοντάδες παιδιά τόσο από την Φθιώτιδα όσο και γενικότερα από την Στερεά Ελλάδα, ενώ στις 18 Ιουνίου ο κ. Συμεών θα τελέσει την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την θερινή περίοδο και τον κεντρικό Αγιασμό για την έναρξη της όλης παραθεριστικής περιόδου.

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content