«Το ΦΠΑ αγκάθι στη συμφωνία»

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/05/30 at 12:22 ΜΜ
1 Min Read

Βερναρδάκης: Ζητούν επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ

Τα έσοδα από τον ΦΠΑ είναι το μεγάλο αγκάθι για τη διαπραγμάτευση, επισήμανε ο γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στο MEGA κάνοντας λόγο για τη χρήση του ως πίεση.

Ο κ. Βερναρδάκης συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε πίεση για τον ΦΠΑ από πλευράς των δανειστών, από σκληρά τεχνικά κλιμάκια. «Η εκτίμησή τους είναι ότι το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, το 3%», δήλωσε σχετικά, λέγοντας ωστόσο ότι αυτό δεν προκύπτει από τα πραγματικά δεδομένα, και από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τον Απρίλιο.

Ο ΓΓ συντονισμού του κυβερνητικού έργου αποσαφήνισε ότι τα επιπλέον μέτρα που ζητούνται αφορούν σε περίπου 2 δισ. ευρώ, με τους δανειστές να εκτιμούν ότι μια μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ θα μπορούσε να το ισοσκελίσει. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν ισχύει αυτό, τόνισε, λέγοντας ότι η πλευρά των δανειστών αναφέρεται σε δύο συντελεστές ωστόσο τελικά η συμφωνία θα κλείσει σε τρεις, με τον χαμηλότερο στο 6%, τον μεσαίο κάτω από 15% και τον υψηλότερο να φτάνει στο 23%.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content