Πως σχεδιάζει ο Βαρουφάκης να ξαναβγούμε στις αγορές

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/05/30 at 12:21 ΜΜ
2 Min Read

Την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές σχεδιάζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και σε συνέντευξή του παρουσίασε το σχέδιό του, εστιάζοντας στο “μείζον ζητούμενο”, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή, ο Γιάνης Βαρουφάκης προτείνει για την έξοδο στις χρηματαγορές, την αγορά των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, 27 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ και μέρους των ομολόγων του ΔΝΤ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.Όπως λέει, για να ολοκληρωθεί το σχέδιο, πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος, ώστε μετά το 2021 να μην τριπλασιαστούν οι ανάγκες πληρωμών.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντά και σε σενάρια περί παραίτησής του, τονίζοντας: “Κανείς μας δεν πρόκειται να ρίξει την ασπίδα πριν δικαιώσουμε όλοι μαζί τους πολίτες”, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα μη υπερψήφισης της συμφωνίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί “δεν θα καταθέσουμε στη Βουλή συμφωνία που διίσταται από τις αρχές μας”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά στις επικρίσεις Γιούνκερ ότι δεν βοηθά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, λέγοντας ότι έχει δίκιο “αν το νόημα είναι η υποταγή σε μνημονιακές λογικές” και διευκρινίζει ότι δεν μπορούν να βρεθούν επιπρόσθετα έσοδα 1,8 δισ. από τον ΦΠΑ. Για τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι θα μειωθεί σταδιακά με τον εντοπισμό ισοδύναμων φόρων από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Αυγή

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content