Τέλος με όσους χρωστούν σε Δήμους και ΔΕΥΑ – αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας για οφειλή

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
λαμιας

Σ΄ ένα πραγματικά ψηφιακό « άλμα» , με σημαντικότατες θετικές προεκτάσεις σ΄ όλο το λειτουργικό φάσμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως σ΄ ότι αφορά την ενίσχυση των οικονομικών τους και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών με ταυτόχρονη συρρίκνωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών , εισέρχονται οι δήμοι.

Ήδη , όπως ενημέρωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ) , το μέλος του και πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης &Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της, Γιάννης Τσιάμης , έχουν «ανοίξει»50 θυρίδες ισάριθμων δήμων στο gov.gr, που αφορούν σημαντικότατους τομείς και δράσεις, όπως σχετικά με το Κτηματολόγιο ,τα εγκαταλελειμμένα οχήματα κ.α .

Οι κυριότερη όμως είναι η εξής : Η αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας όταν υπάρχει βεβαιωμένη οφειλή στους ΟΤΑ .
Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες και το οποίο θα απέτρεπε να φθάσουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δήμους , τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα .
Η εφαρμογή του μέτρου εναπόκειται ωστόσο και στην «ετοιμότητα» και βούληση του κάθε δήμου , να βεβαιώνει πάραυτα , σύμφωνα με το νόμο τις οφειλές και να μην τις αφήνει να «αιωρούνται» στο πλαίσιο κάθε λογής διαπλεκόμενων συναλλαγών .

Και κέντρο βεβαιωμένων οφειλών

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Τσιάμης , τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσει και η ψηφιακή πλατφόρμα του « Κέντρου Βεβαιωμένων Οφειλών προς ΟΤΑ».
Το οποίος , πρόσθεσε , θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες , χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο ΤΑΧΙ μέσω του gov.gr, να βλέπουν –ενημερώνονται για οποιαδήποτε οφειλή τους σε οποιοδήποτε δήμο της χώρας , ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκουν οι ίδιοι, και να την εξοφλούν πάραυτα διαδικτυακά .

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
VIA: news-ta.gr
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *