Τα αδιανόητα λάθη των Λαμιωτών που καταστρέφουν δεκάδες κάδους απορριμμάτων – έρχονται σχεδόν 300 νέοι για την πόλη και τα χωριά (AUD)

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
4 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Περισσότεροι από 20 κάδοι απορριμμάτων καταστράφηκαν το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Λαμιέων, κυρίως από στάχτες που πετούν πολίτες μέσα στους κάδους, προκαλώντας φωτιές και σοβαρές φθορές.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Κερπινιώτης μίλησε στον LAMIA POLIS 87.7 και την Άννα Μπαμπέτα στο Μεσημβρινό Μαγκαζίνο και απηύθυνε έκκληση στους δημότες να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα τόσο στη χρήση των κάδων όσο και στην ανακύκλωση.

kerpiniotis

«Χάσαμε 21 κάδους μέσα σε έναν χειμώνα»

«Ο κάθε κάδος κοστίζει 220 ευρώ συν ΦΠΑ και ενώ έχουμε πει κατά επανάληψη ότι δεν ρίχνουμε στάχτες από τζάκια και σόμπες μέσα στους κάδους, δυστυχώς τον χειμώνα χάσαμε 21 κάδους. Δύο ανακύκλωσης και 19 πράσινους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, σε γειτονιά της Λαμίας ο ίδιος κάδος κάηκε τρεις φορές.

«Οι κάδοι δεν αγοράζονται από την τσέπη κανενός αιρετού. Είναι χρήματα των πολιτών και χρειάζεται προσοχή και ευσυνειδησία από όλους», σημείωσε.

Νέοι κάδοι στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος προχωρά το επόμενο διάστημα σε σημαντική ενίσχυση του εξοπλισμού καθαριότητας, καθώς έχουν ήδη παραγγελθεί:

  • 200 πράσινοι κάδοι
  • 84 κάδοι ανακύκλωσης

οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων κάδων σε γειτονιές της πόλης και των κοινοτήτων.

«Με το που θα έρθουν οι νέοι κάδοι θα ξεκινήσει άμεσα η αντικατάσταση όσων έχουν φθορές. Τα προβλήματα είναι καταγεγραμμένα και υπάρχουν αιτήματα από δημότες», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Εντατικές πλύσεις κάδων ενόψει καλοκαιριού

Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης των κάδων μέσω του καδοπλυντηρίου, με τον ρυθμό να εντείνεται όσο πλησιάζει η θερινή περίοδος.

«Τα καδοπλυντήρια έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ενταθεί ο ρυθμός ώστε να πλένονται οι κάδοι πιο συστηματικά ενόψει καλοκαιριού», ανέφερε.

Έκκληση για σωστή ανακύκλωση

Ο κ. Κερπινιώτης στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα της ανακύκλωσης, ζητώντας από τους πολίτες να τοποθετούν καθαρά υλικά στους μπλε κάδους.

«Ό,τι πετάμε για ανακύκλωση καλό είναι να πλένεται. Όταν η ανακύκλωση δεν είναι καθαρή, αφαιρείται μεγάλο ποσοστό κατά τη διαλογή και τελικά καταλήγει στα κοινά απορρίμματα», εξήγησε.

Όπως είπε, παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να καταγράφονται ακατάλληλες χρήσεις των μπλε κάδων.

«Υπάρχει βελτίωση και ο κόσμος στην πλειοψηφία του προσέχει, όμως υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις που πετιούνται ακατάλληλα αντικείμενα μέσα στους κάδους», σημείωσε.

«Μην πετάτε μπάζα στους κάδους»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόβλημα με τα μπάζα και τα βαριά υλικά που καταστρέφουν κάδους και απορριμματοφόρα.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να γεμίζουν κάδους με μπάζα και να μην μπορεί ούτε το απορριμματοφόρο να τους σηκώσει λόγω βάρους. Αποτέλεσμα είναι να σπάνε οι κάδοι», ανέφερε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν παραλαμβάνει μπάζα, καθώς για την αποκομιδή τους υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες και ειδικοί κάδοι.

Ενημέρωση μαθητών για την ανακύκλωση

Την ίδια ώρα, ο Δήμος συνεχίζει δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία, με πρόσφατη επίσκεψη απορριμματοφόρου στο 21ο Νηπιαγωγείο Λαμίας.

«Τα παιδιά το χάρηκαν πάρα πολύ και έγινε καταιγισμός ερωτήσεων. Είναι σημαντικό από μικρές ηλικίες να μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σχολεία.

Το αδιανόητο λάθος που κόστισε δεκάδες κάδους απορριμμάτων στη Λαμία

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.