Η 36χρονη Ράντι Τσαβερία εργαζόταν στο λύκειο Round Rock του Τέξας. Έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στον μαθητή ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με την καθηγήτριά του.

Η αστυνομία υποστηρίζει, μάλιστα, ότι έχει στην κατοχή της και μηνύματα που είχε στείλει η 36χρονη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Τσαβερία έκανε τουλάχιστον δύο φορές στοματικό έρωτα στον μαθητή της μέσα σε σχολική αίθουσα τον περασμένο Οκτώβριο.

daskala

Από την πλευρά της η 36χρονη είχε πάρει άδεια πριν έρθει στη δημοσιότητα η υπόθεση ενώ αφέθηκε ελεύθερη μετά την καταβολή εγγύησης.

Τον περασμένο Μάιο η Τσαβερία είχε βραβευτεί ως αναπληρωματική «καθηγήτρια της χρονιάς» ενώ είχε δημιουργήσει και το πρόγραμμα «υιοθέτησε ένα παιδί», στο οποίο οι μαθητές του Λυκείου «υιοθετούσαν» μαθητές δημοτικού που είχαν οικονομική ανάγκη και τους έπαιρναν δώρα.

Στην ομιλία της κατά την απονομή του βραβείου, τον περασμένο Μάιο, η Τσαβερία είχε αναφέρει ότι «ο πιο σημαντικός ρόλος ενός εκπαιδευτικού είναι να βοηθήσει τις επόμενες γενιές ώστε να γίνουν επιτυχημένα μέλη της κοινωνίας. Πέρα από κάθε βιογραφικό, εγώ εκπαιδεύω τους μαθητές μου και ελπίζω ότι όταν θα φεύγουν από την αίθουσα του σχολείου θα σκέφτονται τρόπους για να κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία».

brabeio
Η 36χρονη στα βραβεία

Σύμφωνα με τη διεύθυνση εκπαίδευσης του Τέξας ο αριθμός των σεξουαλικών σχέσεων ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές έχει αυξηθεί καθώς το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 καταγράφηκαν 442 περιστατικά έναντι 429 το προηγούμενο έτος και 302 πριν από δύο χρόνια.

reader