0

Κραυγή απόγνωσης από εκατοντάδες εργαζομένους στον χώρο της εστίασης με αφορμή την εφαρμογή των μέτρων αναστολής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες που αφορούν στη σχετική Κυβερνητική Απόφαση (109412/2021), καθώς οι σερβιτόροι που απασχολούνται σε καταστήματα με άδεια μουσικών οργάνων δεν εμπίπτουν σε αυτήν, όπως οι τραγουδιστές, μουσικοί, ηχολήπτες κ.ά. Το καθεστώς για το πώς είναι δηλωμένοι είναι ασαφές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν στα μέτρα ενίσχυσης που προβλέπονται για τον κλάδο τους.

Ειδικότερα, η σύγχυση αναφορικά με την εφαρμογή της εν λόγω ΚΥΑ και τις απορρέουσες από αυτήν πρόνοιες για τους εργαζομένους στον χώρο της εστίασης έχει προκαλέσει την εύλογη αγανάκτηση εκατοντάδων πολιτών. Εκπρόσωποι των σερβιτόρων και άλλων συναφών επαγγελματιών ζητούν την άμεση λύση του προβλήματος και αξιώνουν από το υπουργείο Εργασίας να ανοίξει η Εργάνη και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία πρόσληψης.

Με τον τρόπο αυτόν, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικοί φορείς στον τομέα της εστίασης, θα καταστεί απολύτως σαφές το καθεστώς βάσει του οποίου έχουν δηλωθεί ως εργαζόμενοι και θα μπορούν, έτσι, να διαπιστώσουν εάν πληρούν τους όρους της σχετικής Κυβερνητικής Απόφασης για τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Φθιώτιδα : Προειδοποίηση από το “112” με SMS για έντονα καιρικά φαινόμενα!

Previous article

Τους αιφνιδίασε στον αέρα – Βγήκε σε σύνδεση με το… μπικίνι της [vid]

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in ΕΛΛΑΔΑ