Στη Μόσχα ο Κώστας Μπακογιάννης, για την προώθηση του τουρισμού (photo)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/03/19 at 1:35 ΜΜ
4 Min Read

Στη Μόσχα ο Κώστας Μπακογιάννης, για την προώθηση του τουρισμού, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ΜΙΤΤ

«Συναντήσεις, παρουσιάσεις, στοχευμένες δράσεις: το τρίπτυχο του σχεδίου τουριστικής προβολής της Στερεάς ».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης σε συνεχείς συναντήσεις με κυβερνητικούς εκπροσώπους και φορείς

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη ΜΙΤΤ, με δικό της stand στο περίπτερο του EOT

Στη Μόσχα βρέθηκε χθες Τρίτη 18 Μαρτίου, ο Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ (22η Moscow International Travel & Tourism Exhibition), συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Νίκο Χαρδαλιά.

Το πρωί παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης , καθώς επίσης και στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ, στο χώρο του οποίου διαθέτει δικό της stand η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στο περιθώριο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα, κ. Δανάη – Μαγδαληνή Κουμανάκου, την Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Κώστα Ήσυχο και τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη, Πατέρα Σπυρίδωνα.

Επίσης, στο χώρο της έκθεσης συναντήθηκε με τους σημαντικότερους tour operators της χώρας, καθώς επίσης και με άλλους φορείς του τουρισμού από τη Ρωσία και την Ελλάδα, συζητώντας μαζί τους τις προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τη Στερεά Ελλάδα και προωθώντας την πρόταση της Περιφέρειας για τον θρησκευτικό τουρισμό.

Έχοντας προετοιμάσει έναν ολοκληρωμένο φάκελο για τον θρησκευτικό τουρισμό, ενημέρωσε ξένες αντιπροσωπείες και δημοσιογράφους για τα σημαντικά χριστιανικά μνημεία των νομών της Στερεάς, συνδέοντας τα με τον ιαματικό και πολιτιστικό τουρισμό, καθώς επίσης και με τον τουρισμό δράσης και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις ήταν αυτή με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Τουρισμού, κ. Davydenko Dmitry, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν πρακτικοί τρόποι συνεργασίας προκειμένου να κινητοποιηθεί το ρωσικό κοινό προς τη Στερεά Ελλάδα. Θέτοντας τις βάσεις προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε η σύσταση μίας ομάδας εργασίας, η οποία θα διερευνήσει πρωτίστως το πλαίσιο μίας ευρύτερης και πάγιας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Τουρισμού. Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της από κοινού διοργάνωσης ενός συνεδρίου, με τη συμμετοχή τουριστικών γραφείων από τη Ρωσία και ξενοδόχων από την Στερεά Ελλάδα, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να συνδυάσουμε τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής με συγκεκριμένα πακέτα προσφορών και προσφερόμενες υπηρεσίες.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, στο τέλος της ημέρας δήλωσε:
«Συναντήσεις, παρουσιάσεις, στοχευμένες δράσεις: αυτό είναι το τρίπτυχο του σχεδίου τουριστικής προβολής της Στερεάς Ελλάδας. Στη Μόσχα είχα τη δυνατότητα να συναντηθώ με ορισμένους από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας. Παράλληλα, οι επαφές μας με κυβερνητικούς αξιωματούχους πραγματοποιήθηκαν σε θετικότατο κλίμα, μιας και οι ίδιοι επέδειξαν μεγάλη διάθεση συνεργασίας μαζί μας. Προβάλαμε τα θρησκευτικά μας μνημεία, δεδομένου του ομόθρησκου με τη χώρα μας στοιχείου και έχοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση, βάση της οποίας ενημερώναμε τους συνομιλητές μας για τους σπουδαίους χριστιανικούς θησαυρούς που κρύβονται στην καρδιά της Ελλάδας.

Με την Μόσχα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος ενεργειών της Περιφέρειας μας, οι οποίες είχαν ως στόχο την εξωστρέφειά μας και τη δικτύωσή μας στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους μας και τους συνεργάτες που δούλεψαν σκληρά προκειμένου και στις τέσσερις εκθέσεις που συμμετείχε από την αρχή αυτού του έτους η περιφέρεια, να έχουμε όχι απλά μία αξιοπρεπή, αλλά μία δυναμική και ουσιαστική παρουσία.

Συνεχίζουμε δυναμικά, έχοντας ωστόσο πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας. Τα καλύτερα έπονται.»

150319mosxa1

 

150319mosxa2

 

150319mosxa3

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content