Στεγαστικό επίδομα ΙΕΚ – Υπουργείο Τουρισμού: Από την Τετάρτη 27 Ιουλίου, οι αιτήσεις από τους δικαιούχους

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 εβδομάδες ago 1 comment
Updated 2022/07/27 at 12:25 ΜΜ
2 Min Read
steiek

Οι αιτήσεις των δικαιούχων καταρτιζομένων και των δικαιούχων γονέων των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού μπορούν να γίνονται από σήμερα έως και τις 30 Αυγούστου 2022, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Tην χορήγηση, για πρώτη φορά, στεγαστικού επιδόματος στους καταρτιζόμενους και στις καταρτιζόμενες των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού, προβλέπει ΚΥΑ που έχει ήδη υπογραφεί. Οι αιτήσεις του δικαιούχου καταρτιζομένου και του δικαιούχου γονέα μπορούν να υποβληθούν από σήμερα, ενώ, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Αυγούστου 2022, ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται ήδη στους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) και πλέον επεκτείνονται οι δικαιούχοι του με προσθήκη και των καταρτιζόμενων των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού.

Η επίτευξη της χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος στους/στις καταρτιζόμενους/ες των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην προσέλκυση υποψηφίων καταρτιζόμενων και είναι ενδεικτική της προσπάθειας που καταβάλει το Υπουργείο Τουρισμού για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης υπό την αρμοδιότητα του. ι αιτήσεις «των δικαιούχων καταρτιζομένων και των δικαιούχων γονέων» μπορούν να γίνονται από σήμερα έως και τις 30 Αυγούστου 2022, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Η αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Προχωράμε σήμερα στην υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για παροχή στεγαστικού επιδόματος στους σπουδαστές όλων των ΙΕΚ της χώρας, προσθέτοντας στους δικαιούχους και τους σπουδαστές των ΙΕΚ Τουρισμού. Η κυβέρνηση αυτή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και προχωρά σε έμπρακτα βήματα για τη βελτίωση της σπουδαστικής μέριμνας και την αναβάθμιση των όρων σπουδών όσων φοιτούν στις επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Τουρισμού».

reader.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
 • Αθάνατη ΕΛΛΑΔΑΡΑ…..!!!
  ΤΑ ΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΌ ΕΠΙΔΟΜΑ.
  ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΕΚ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ;
  ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ….ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΙ…..!!!
  ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ……ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΕΙ ;
  ΧΑ…ΧΑ…ΧΑ…..ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ;
  ΕΛΛΑΔΑΡΑ……!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content