Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε το θέμα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω, όταν ο Θάνος Τζήμερος άρχισε ν’ αποκαλεί από το μικρόφωνο τον κύριο Πρωτούλη ως «σταλινοφασίστα», «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο».

Ο κύριος Τζήμερος αποκαλεί σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση έτσι τον κύριο Πρωτούλη, όμως αυτή τη φορά ο τελευταίος αντέδρασε.

Συγκεκριμένα αποκάλεσε τον Θάνο Τζήμερο, «ξεφτίλα», «επαγγελματία ρουφιάνο» και «Ναζί με κοστούμι».

Ακόμα φανερά εκνευρισμένος ο Γιάννης Πρωτούλης κινήθηκε προς τον Θάνο Τζήμερο και έσπρωξε το φλιτζάνι καφέ που είχε μπροστά του, με αποτέλεσμα να του λερώσει το κοστούμι.

Έτσι ο κύριος Τζήμερος σηκώθηκε και ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας, την οποία μάλιστα κάλεσε από το κινητό του. Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να εξηγήσουν στους αστυνομικούς τι συνέβη και να πείσουν τον Θάνο Τζήμερο να μην καταθέσει μήνυση.

Πάντως ο κύριος Τζήμερος επέμεινε στο να γίνει η σύλληψη για να του πουν οι αστυνομικοί ότι πήραν εντολή να αποχωρήσουν και στη συνεδρίαση θα πάει ανώτερος αξιωματικός.

Ο Θάνος Τζήμερος με σειρά από tweet σχολίασε το περιστατικό. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Το ΚΚΕ έδειξε ξανά το πραγματικό του πρόσωπο. Ο κομματικός υπάλληλος Πρωτούλης ώρμησε εναντίον μου βρίζοντας και φτύνοντας. Προσπαθώντας να με χτυπήσει, πέταξε επάνω μου όλα τα αντικείμενα που είχα στο έδρανο, μεταξύ των οποίων μια κούπα καφέ».

«Τα ΜΜΕ της αριστερίλας λένε για “λίγο καφέ που πιτσίλισε τον Τζήμερο”. Δείτε την εικόνα: το μισό πουκάμισο, από πάνω μέχρι κάτω, έγινε καφέ καθώς ορμώντας στο έδρανο και προσπαθώντας να με χτυπήσει, εκσφενδόνισε επάνω μου ολόκληρη τη φλυτζάνα. Προηγουμένως με έφτυσε κατά πρόσωπο».

v1jB2OOg normal

Θάνος Τζήμερος@ThanosTzimeros

Το ΚΚΕ έδειξε ξανά το πραγματικό του πρόσωπο. Ο κομματικός υπάλληλος Πρωτούλης ώρμησε εναντίον μου βρίζοντας και φτύνοντας. Προσπαθώντας να με χτυπήσει, πέταξε επάνω μου όλα τα αντικείμενα που είχα στο έδρανο, μεταξύ των οποίων μια κούπα καφέ.

Επίθεση κατά του Θάνου Τζήμερου εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Πρωτούλης, ο οποίος μάλιστα φέρεται να κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του…

v1jB2OOg normal

Θάνος Τζήμερος@ThanosTzimeros

Προβολή εικόνας στο Twitter

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πρωτούλης με δήλωση του αναφέρει:

«Μπορεί να θέλετε έναν γελωτοποιό αντικομμουνιστή σε ένα όργανο σαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να σας κάνει αυτήν τη δουλειά. Όμως, δεν θα ανεχτούμε ξανά έναν ναζί με κουστούμι, έναν φασίστα με κουστούμι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάθε φορά να μας επιτίθεται με χαρακτηρισμούς». Και απευθυνόμενος στο προεδρείο και τη διοίκηση της Περιφέρειας, ξεκαθάρισε: «Πάρτε μέτρα. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στον εμετικό αντικομμουνισμό από τον συγκεκριμένο πολιτικάντη».

reader