Την Παρασκευή 19/11/2021 ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ πραγματοποίησε επισκέψεις στη Λαμία.

Συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Θύμιο Καραΐσκο και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Ο Τζέφρι Παιατ συναντηθηκε αρχικά με τον Φάνη Σπανό, τον Θανάση Καρακάντζα και τον Θύμιο Καραισκο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Ο κ. Pyatt στο πλαίσιο της δεύτερης επισκέψεως του στην Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πρωτεύουσα της Ρούμελης την Λαμία, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς και τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών εκφράζοντας την χαρά του, που συναντά ακόμη μία φορά τον κ. Συμεών, αυτή την φορά στη νέα του διακονία. Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα, ενώ παρέστη και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός.

Ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Πρέσβης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα επίκαιρα θέματα. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Pyatt για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες, τις οποίες έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στο πλαίσιο της άσκησης του πνευματικού της έργου, καθώς και για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ποιμαντικό της σχεδιασμό.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ο κ. Pyatt αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια για το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, υπογραμμίζοντας την παλαιά σχέση και φιλία που τους συνδέει και τον σημαντικό του ρόλο στην αγαστή συνεργασία μεταξύ της Πρεσβείας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «Αποστολής», καθώς και στις άλλες εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Η δήλωση του Δημάρχου Λαμιέων κ. Θύμιου Καραΐσκου  για την σημερινή 19/11/2021 επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

“Στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Τζέφρι Πάιατ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είχαμε τη χαρά να τον ξεναγήσουμε στην ιστορική περιοχή των Θερμοπυλών και στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών του Δήμου μας.
Είχαμε την ευκαιρία να θυμίσουμε στον Αμερικανό πρέσβη ότι, στις Θερμοπύλες, χρωστάμε όλοι μας, χρωστάει η παγκόσμια ιστορία και η παγκόσμια κοινότητα.
Οι Θερμοπύλες είναι ένα φωτεινό σταυροδρόμι Ηπείρων και Πολιτισμών.
Εδώ και 2500 χρόνια φωτίζουν και επηρεάζουν την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ιστορία.
Για εμάς βέβαια, που έχουμε το μεγάλο προνόμιο να κατοικούμε σε αυτήν τη γωνιά της Ευρώπης, ο Λεωνίδας και η μεγάλη θυσία στις Θερμοπύλες για ένα υπέρτατο αγαθό, αποτελούν κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. ‘Οραμά μας είναι η ανάδειξη του χώρου συνολικότερα με την ίδρυση και λειτουργία ενός θεματικού πάρκου, αντάξιου της εμβέλειας των Θερμοπυλών, μαζί με την ταυτόχρονη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.
Όμως, η ανάδειξη των Θερμοπυλών δεν είναι μόνο δικό μας χρέος, είναι και παγκόσμιο χρέος.
Στην εκπλήρωση αυτού του χρέους, αναγκαία είναι η συμβολή όλων και σ’ αυτό, με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση, βρήκαμε συμπαραστάτη και τον Αμερικανό πρέσβη.”

Δείτε εικόνες από την συνάντηση του Αμερικάνου Πρέσβη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και την παρουσία του στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ Φθιώτιδας με τον Κ.κ Συμέων και τις Θερμοπύλες

 

 

 

 

 

 

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Κάποιος χωρίς γραβάτα και.με τα χερια στις τσέπες….(τι τον ηθελαν τούτον μαζι!!). Ντροπή!!!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like