“Μπλόκο” του Δήμου Λαμιέων στην δομή προσφύγων στις Θερμοπύλες – Δικαίωση από το Σ.τ.Ε! (Βίντεο)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago 3 comments
Updated 2022/06/10 at 10:12 ΠΜ
2 Min Read

Με την 1285/2022 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Λαμιέων κατά της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής δομής προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στη θέση «Λουτρά Θερμοπυλών» του Δήμου Λαμιέων.

Με την συγκεκριμένη απόφαση η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι άκυρη η άδεια χωροθέτησης και κατασκευής, η οποία εκδόθηκε χωρίς να τηρηθεί προηγουμένως η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

mploko1

Πρόκειται για την ακύρωση της υπ.αριθ.4715/22.05.2020 απόφασης των Υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, με την οποία χορηγήθηκε άδεια χωροθέτησης και κατασκευής δομής προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας  στην θέση «Λουτρά Θερμοπυλών» του Δήμου Λαμιέων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραισκος, δήλωσε σχετικά :

«…Επιβεβαιώθηκαν και με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι θέσεις του Δήμου μας σε σχέση με  την προστασία του  χώρου των Θερμοπυλών, από οποιαδήποτε άλλη χρήση πέραν της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών. Κάθε πρόθεση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, να μετασχηματίσει αλλά και να παρατείνει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων πλέον απορρίπτεται, καθώς μετά από προσφυγή του Δήμου μας, ακυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο και μάλιστα σε Ολομέλεια με την απόφαση που εξέδωσε αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση χωροθέτησης και κατασκευής δομής προσφύγων, καθώς παραβιάζονταν οι νόμοι που ισχύουν για αυτές τις περιπτώσεις.

Η απόφαση του ακυρωτικού δικαστηρίου στέλνει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και συγχρόνως επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του Δήμου μας.

Από την αρχή προσδιορίσαμε τη μάχη που θα δώσουμε για τη Λαμία και τους πολίτες ακολουθώντας πάντα το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το σημερινό μήνυμα έχει πολλούς αποδέκτες και μας χαράσσει έναν δρόμο να τον χρησιμοποιήσουμε και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όπου ο κοινός νους και η κοινή λογική δεν παράγει αποτελέσματα…».

Δείτε το αποκλειστικό που είχε αναδείξει στις 27/09/2020 το lamianow.gr

Αποκλειστικό: Φέρνουν στις Θερμοπύλες 1472 νέους πρόσφυγες (Φωτό, Βίντεο, Έγγραφα)

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Comments
 • Για να δούμε πότε θα φύγει το λαθροχωριό από τον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών.
  Αρμένικη βύζιτα έγινε, φτάνει πια.
  (Το ίδιο σχόλιο έκανα και σε άλλο σάιτ αλλά εκεί δεν τα δημοσιεύουν,σκασίλα μας δε θα δώσουμε ούτε ένα κλικ ξανά ότι ανεβαίνει κατεβαίνει)

 • ΩΡΑΙΑ…..!!!
  ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ Η …..ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ…..ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ…..!!!
  ΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ( ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ).
  ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ.
  ΕΝΑ ΔΙΔΥΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ , ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ( π.χ. ΤΣΑΛΤΑΚΗ ).
  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ.
  ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ Η ΛΑΜΙΑ…..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ…..ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΎΟΥΝ ……ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ , ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΆ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ ……ΑΥΣΤΗΡΑ …..ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ…..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ……!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ…..ΡΕ ΔΗΜΕ ΛΑΜΙΕΩΝ……ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content