Πρόστιμο για όσους κινούνται χωρίς λόγο στην αριστερή λωρίδα

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Η κατάληψη της αριστερής λωρίδας από αργούς οδηγούς δημιουργεί προβλήματα και εκνευρισμό. Και ήδη μελετώνται δραστικές λύσεις για να αλλάξει αυτή η κακή συνήθεια.

Το ενοχλητικό φαινόμενο των οδηγών που πιάνουν την αριστερή λωρίδα και δεν μετακινούνται αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τους, δεν είναι φαίνεται μόνο ελληνική συνήθεια.

Το θέμα απασχολεί ακόμα και πιο αναπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ. Εκεί η Πολιτεία της Φλόριντα πρόκειται να φέρει έναν νόμο ο οποίος θα τιμωρεί τους οδηγούς που μένουν σταθεροί στην αριστερή λωρίδα χωρίς να έχουν πρόθεση να προσπεράσουν κάποιον.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε πρόσφατα στην Γερουσία της Φλόριντα και προβλέπει τσουχτερό πρόστιμο για τον οδηγό που θα συλληφθεί να κινείται με χαμηλή ταχύτητα και αμέριμνος στην αριστερή λωρίδα.

Ο νέος αυτός νόμος τυγχάνει της ευρύτερης αποδοχής των κατοίκων της Πολιτείας, καθώς θα εξομαλύνει την κίνηση στους δρόμους και θα μειώσει τον εκνευρισμό που προκαλείται στους άλλους οδηγούς.

Το θέμα είναι ακόμα προς συζήτηση, καθώς η διαπίστωση της παράβασης θα ανήκει αποκλειστικά στην διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών.

Κάποιοι που αντιδρούν στην εφαρμογή του επισημαίνουν ότι μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα “όπλο” ρατσιστικών διακρίσεων κατά των μαύρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαύροι διαπράττουν στην συγκεκριμένη Πολιτεία τρεις φορές περισσότερες παραβάσεις από τους λευκούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα και η συζήτηση αυτού του Νομοσχεδίου (το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη νέα χρονιά) ίσως να είναι αρκετή ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσοι ασκούν το “σπορ” της αργής και άνευ λόγου οδήγησης στην αριστερή λωρίδα.

Για τις ΗΠΑ υπάρχουν κάποιες ελπίδες να αλλάξουν τα πράγματα. Για την Ελλάδα μάλλον όχι.

newsauto.gr

Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *