Ποιος είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος browser μετά το κυρίαρχο Google Chrome;

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Γνωρίζουμε πολλά χρόνια τώρα πως ο Chrome της Google κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού και μάλιστα έγινε γνωστό ότι βρίσκεται με τεράστια διαφορά πρώτος και συγκεκριμένα έχει περίπου το 65,3% της αγοράς.

Σύμφωνα με το StatCounter, ο 3ος δημοφιλέστερος web browser είναι ο Edge της Microsoft, ο οποίος βρίσκεται λίγο πίσω από τον Safari. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συλλέξει η εν λόγω ιστοσελίδα, ο Microsoft Edge, κατέχει το 9,54% της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο Safari της Apple βρίσκεται μπροστά κατά 0,3 μονάδες, αφού έχει το 9,84% της αγοράς. Ο Mozilla Firefox καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 9,18%.

Τον Ιανουάριο του 2021, το Safari κατείχε μερίδιο αγοράς 10,3% και φαίνεται να χάνει σταδιακά χρήστες από ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης με την πάροδο του χρόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα -κατά πάσα πιθανότητα- ο web browser της Apple να πέσει στην 3η θέση στο εγγύς μέλλον.

Παρ’ όλα αυτά, στη Βόρεια Αμερική, το Safari είναι αρκετά μπροστά σε σχέση με τον Edge, καθώς χρησιμοποιείται στο 16,8% των υπολογιστών σε σύγκριση με το 11,9% του Edge. Στην Ευρώπη, ο Edge έχει ήδη ξεπεράσει το Safari, καταλαμβάνοντας το 10,9% της αγοράς σε σύγκριση με το 9,95% του Safari.

Πηγή: unboxholics.com

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *