Σε συνέχεια της περσινής πετυχημένης πρωτοβουλίας οι κάτοικοι και φίλοι της Παύλιανης θα προετοιμάσουν για μία ακόμα  φόρα το χωριό για το Πάσχα και την υποδοχή της Άνοιξης! Ο βαρύς χειμώνας και το χιόνι αφήνει τα σημάδια του σε όλα τα ορεινά χωριά.Αποτέλεσμα εικόνας για παυλιανη

Μπαίνοντας η Άνοιξη, η Παύλιανη βάζει τα «καλά» της με τους κατοίκους της να αναλαμβάνουν το ασβέστωμα, τον καθαρισμό αλλά και τον καλλωπισμό της μέσα από τις δημιουργικές και πολύχρωμες παρεμβάσεις τους πάντοτε με την υποστήριξη του Δήμου Λαμίας, της τοπικής κοινότητας και των τοπικών συλλόγων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Κυριακή 1 Απριλίου
  • Ώρα για δράση
  • Καθαρίζουμε-ομορφαίνουμε-ασπρίζουμε το χωριό μας
  • #CleanPavliani #CleanYourVillage

Σε συνέχεια της περσινής πετυχημένης πρωτοβουλίας οι κάτοικοι και φίλοι της Παύλιανης θα προετοιμάσουν για μία ακόμα  φόρα το χωριό για το Πάσχα και την υποδοχή της Άνοιξης! Ο βαρύς χειμώνας και το χιόνι αφήνει τα σημάδια του σε όλα τα ορεινά χωριά. Μπαίνοντας η Άνοιξη, η Παύλιανη βάζει τα «καλά» της με τους κατοίκους της να αναλαμβάνουν το ασβέστωμα, τον καθαρισμό αλλά και τον καλλωπισμό της μέσα από τις δημιουργικές και πολύχρωμες παρεμβάσεις τους πάντοτε με την υποστήριξη του Δήμου Λαμίας, της τοπικής κοινότητας και των τοπικών συλλόγων.

Mε σεβασμό, αγάπη και μεράκι για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος οι ντόπιοι έχουν συσπειρωθεί, και άλλοι με τα πινέλα και τις ιδέες τους, άλλοι με την οικονομική ή ηθική τους υποστήριξη, άλλοι με την παρότρυνση ή απλά την ανοχή, συμβάλλουν σε αυτό που μπορεί να συναντήσει κάποιος με την επίσκεψή του στην Παύλιανη.

Ημερομηνία: 1 Απριλίου 2018.

Σημεία συνάντησης: πλατείες Κάτω και Άνω Παύλιανης

Ώρα: 10 πμ

Λίγα λόγια για την Παύλιανη

Η Παύλιανη είναι ένα χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ. στην είσοδο του Eθνικού Δρυμού της Oίτης και δίπλα στην Πυρά του Hρακλέους.  Η Παύλιανη απέχει από την Αθήνα 240 χιλιόμετρα ή 2 ώρες διαδρομής, μέσω εθνικής οδού από τον κόμβο των Θερμοπυλών και από τη Θεσσαλονίκη 340 χιλιόμετρα μέσω της νέας εθνικής οδού Θέσ/νίκης – Λαμίας.

Το φυσικό Πάρκο δίπλα στις πηγές του Aσωπού είναι μοναδικό στην Eλλάδα και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Η Παύλιανη είναι ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στον Eθνικό Δρυμό της Oίτης μέχρι το καταφύγιο, τις “Kαταβόθρες”και την κορυφή Γρεβενό, στην Πυρά του Hρακλέους και στον Kούβελλο, όπου ο επισκέπτης θα συναντήσει μια ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα, μοναδική στην Oίτη.

Η Παύλιανη είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις για τον επισκέπτη όχι μόνο για το Πάρκο Αναψυχής «Παρκάκι» στο οποίο κάποιος μπορεί να δει κούνιες που αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, πολύχρωμες υφασμάτινες αιώρες δεμένες στα έλατα, μία γέφυρα πιάνο, πρωτότυπες αθλοπαιδιές όπως το τεμπελοποδόσφαιρο και τραμπολίνο,  δεντρόσπιτα κα αλλά και για τις πρωτότυπες ζωγραφιές σε τοίχους, κάδους, πινακίδες, φράχτες σπιτιών κα.

Επικοινωνία:

Λέττα Κρέτσα 6980611176, Γεώργιος Ρηγάκης 6980971409

www.pavliani.info (υπό κατασκευή), depavliani@gmail.com   

www.facebook.com/groups/13516207619/    

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in:Featured