0

Συνέντευξη στην εφημερίδα ‘Political’ παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας καθώς και για την συμπερίληψή του και φέτος από το Vote Watch Europe στη λίστα με τους 10 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου.

«Αποτελεί μια σημαντική και πολύ τιμητική διάκριση. Όχι μόνο προς το πρόσωπό μου και την παράταξή μου καθώς είμαι ο μόνος από την Αριστερά, αλλά και για την πατρίδα μου, την Ελλάδα, καθώς είμαι ο μόνος Έλληνας» ανέφερε ο Δημ. Παπαδημούλης υπογραμμίζοντας τη δυσκολία που έγκειται στο γεγονός ότι προέρχεται από την Ελλάδα και την Αριστερά.

«Με το κύμα της ακρίβειας στα καύσιμα να φουντώνει τον πληθωρισμό, η Ελλάδα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ, έχοντας την ακριβότερη τιμή χονδρικής στο ηλεκτρικό ρεύμα» ο Δημ. Παπαδημούλης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ: «Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ απλώς παρακολουθεί άπρακτη το φαινόμενο. Η βιασύνη της κυβέρνησης της ΝΔ να κλείσει γρήγορα τις λιγνιτικές μονάδες και να δώσει αυτό το μπόνους σε ισχυρούς ιδιώτες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του φυσικού αερίου, αποδεικνύεται τώρα βιαστική και επιζήμια».

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας υπογραμμίζει τη βιασύνη του Κυρ. Μητσοτάκη. «Βιάστηκε να κηρύξει πολλές φορές το τέλος της πανδημίας κι έπεσε έξω. Και αντί να πάρει μέτρα που θα ενισχύσουν την πειθώ υπέρ του εμβολιασμού, κινήθηκε με μικροπολιτική, φοβέρες και απειλές, ρίχνοντας νερό στο μύλο των αντιεμβολιαστών που είναι στα δεξιά του, αλλά και μέσα στο κόμμα του. Κάνει τον αυστηρό, αλλά αρνείται να συζητήσει μέτρα που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες, όπως για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον στρατό, στην αστυνομία, στους ιερείς ή στους άνω των 65. Για να συμπληρώσει πως «το εμβόλιο είναι το αποτελεσματικότερο όπλο για να πολεμήσει κάποιος τον κορονοϊό και στην Ελλάδα έχουμε ποσοστό εμβολιασμένων 60%, όταν στην Πορτογαλία είναι 86%!».

Ιδιαίτερα επικριτικός στον κυβερνητικό εξωραϊσμό που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  «απέχει πολύ από την πραγματικότητα», τονίζει πως «δυστυχώς, τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και της Κομισιόν, κατατάσσουν την Ελλάδα πλέον στις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, πρώτη στην ανεργία των νέων, με μεγάλες κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, στους ουραγούς σε ποσοστά εμβολιασμών και σε νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων,  24η  στους 27 σε θέματα ελευθερίας του Τύπου».

Τέλος για τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ο Δημ. Παπαδημούλης στέκεται στην ανάγκη να κρατηθεί μια «στάση αυστηρής και απόλυτης ουδετερότητας». Υπενθυμίζοντας ότι «την Ελλάδα τη χρεοκόπησαν μονοκομματικές κυβερνήσεις, βγαλμένες με καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα» επισημαίνει πως «είναι ιστορικό στοίχημα για τη χώρα να μη χαθεί η ευκαιρία της απλής αναλογικής» και τονίζει πως «αν θέλουμε μια Ελλάδα που να βελτιώνει την πορεία και το κύρος της στην Ευρώπη, χρειάζεται αλλαγή στο τιμόνι της χώρας».

https://left.gr/

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Μπακς – Μάτζικ 117-108 – «Μυθικός» Γιάννης, οδηγεί τους Μπακς

Previous article

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αποκάλυψε τα σημάδια της από την επίθεση με βιτριόλι – BINTEO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.