Περήφανη για τα παιδιά της θα πρέπει να αισθάνεται η Λαμία. Μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου κατάφεραν να εντυπωσιάσουν κερδίζοντας το 1ο πανελλαδικό βραβείο για το ασφαλές διαδίκτυο ανάμεσα σε 116 άλλα σχολεία.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 13ου Δ.Σ. Λαμίας συμμετείχαν στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 (που γιορτάζεται στις 6 Φεβρουαρίου). Με το θέμα του φετινού διαγωνισμού “ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ” τους δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσουν γνώσεις από δύο διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, αυτά της Ιστορίας και της Πληροφορικής, και να δημιουργήσουν το παρακάτω βίντεο με την βοήθεια της δασκάλας πληροφορικής Παρασκευής Τάσση και της δασκάλας της Γ’ τάξης Δέσποινας Χρυσανθακοπούλου.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο 

Η βράβευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Να σημειώσουμε πως η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει να προσελκύσει παιδιά και νέους, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους πολιτικούς, να ενθαρρύνει όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like