Δραστηριοποιείται ως αιρετός στην τοπική διοίκηση από το 2007. Ο γνωστός Λαμιώτης μηχανικός Πάνος Ευαγγελίου θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Φθιώτιδας, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον συνδυασμό «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» και τον Φάνη Σπανό. Για ποιον λόγο;  Διότι όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο LamiaNOW: «…το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές είναι ”Σπανός ή χάος”.

LamiaNOW: Όπως γνωρίζουμε δραστηριοποιείστε επαγγελματικά ως Πολιτικός Μηχανικός. Μπορεί να συνδυαστεί το επάγγελμα σας με την πολιτική;

Π. ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ: Αποφάσισα ότι θέλω να γίνω μηχανικός από τα 13 μου χρόνια, χωρίς να έχει η οικογένειά μου σχέση με το επάγγελμα αφού ο πατέρας μου ήταν οικονομολόγος και υπάλληλος σε τράπεζα και η μητέρα μου φιλόλογος, παράλληλα όμως πάντα μου άρεσε να παρατηρώ το περιβάλλον μου, φυσικό ή ανθρωπογενές, και να προσπαθώ να διορθώνω, να διατυπώνω άποψη για κάτι που δε μου άρεσε και να προσπαθώ να το αλλάξω. Ο συνδυασμός λοιπόν της δουλειάς μου με την ενασχόλησή μου με τα ζητήματα των πολλών είναι περισσότερο ευχαρίστηση και το κίνητρο για αυτά πηγάζει από μέσα μου σαν κάτι εντελώς φυσιολογικό. Λατρεύω την αυτοδιοίκηση και πάντα θα με ενδιαφέρει, είτε εκτίθεμαι είτε όχι σε μια εκλογική διαδικασία.

Άλλωστε και η Αυτοδιοίκηση είναι το κατ’ εξοχήν πεδίο των μηχανικών, γιατί έχει να κάνει κυρίως με τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μικρών ή και μεγάλων έργων υποδομής από τη συντήρηση και επέκταση των οδικών δικτύων μέχρι και ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, έργα συγχρηματοδοτούμενα κυρίως από κονδύλια της Ε.Ε.

LamiaNOW: Για ποιο λόγο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Στερεά Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Φθιώτιδας με το ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού “Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας”;

Π. ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ: Με το Φάνη έχουμε πολλά κοινά, είμαστε μηχανικοί, είμαστε νέοι αλλά με εμπειρία και δουλεύουμε πολύ!

Ο κυριότερος όμως λόγος, σε μια εποχή που η Περιφέρεια και ιδιαίτερα η Φθιώτιδα πρέπει να αποκτήσει μια νέα ώθηση προς τα εμπρός, η Λαμία πρέπει να επιστρέψει στο επίκεντρο, είναι πως μόνο ο Φάνης Σπανός και όλοι εμείς, ενωμένοι, μπορούμε να εγγυηθούμε αυτή την ώθηση δημιουργώντας μια πλατιά συμμαχία εντός του αυριανού Περιφερειακού Συμβουλίου, ειδικά στα πλαίσια του Κλεισθένη όπου τα προβλήματα συνεννόησης ήδη διαφαίνονται.

Η διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων στην περιοχή θα γίνει μόνο με στρατηγικό σχεδιασμό και με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που θέλουν μια ισχυρή και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση. Όλοι μπορούμε να ρίξουμε μια γροθιά στο τραπέζι και θα το κάνουμε αν μας δοθεί η ευκαιρία, αλλά πρώτα θα έχουμε πάει με επιχειρήματα και σχέδιο για να πετύχουμε τους στόχους μας.Πραγματικά, παραφράζοντας μια παλιά γνώριμη έκφραση το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές είναι ”Σπανός ή χάος”.

LamiaNOW: Πώς σκοπεύετε να συνεισφέρετε στα προβλήματα της κοινωνίας; Σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή;

Π. ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ: Πιστεύω πως ο μέχρι τώρα αυτοδιοικητικός μου περίπατος τόσο στο Δήμο Λαμιέων όσο και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο από συνεχή προσπάθεια παρεμβάσεων, ιδεών, υλοποίησης έργων και αδιάλειπτη δράση πάντα στα πλαίσια της συνεργασίας με όλους, της σκληρής δουλειάς και με σκοπό πάντα να είμαι ανοικτός σε όλους και χρήσιμος για το καλό των πολλών με υπευθυνότητα και σύνεση.

Τα ιδιαίτερα ζητήματα που θα δοθεί προσοχή την επόμενη περίοδο είναι, όπως φαίνεται και από τα ευρήματα σχετικών ερευνών, η κατάσταση των οδικών δικτύων και των υποδομών σε συνδυασμό με την ανεργία και τονίζω τη λέξη συνδυασμό διότι αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, τα τελευταία χρόνια, η κάμψη των ιδιωτικών έργων αλλά και η μεγάλη μείωση του ΠΔΕ έχουν γονατίσει στην κυριολεξία δεκάδες επαγγέλματα που έδιναν δουλειά σε πολύ κόσμο. Νομίζω πως η πρόκληση αυτή θα είναι το στοίχημα της επόμενης θητείας και θα το κερδίσουμε.

LamiaNOW: Ποιες κατά την γνώμη σας είναι οι σημαντικότερες παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;

Π. ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ: Σε όλους τους τομείς είναι αρκετά εκείνα που πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν γρήγορα, σταχυολογώντας όμως τα πιο σημαντικά πιστεύω πως προτεραιότητα είναι τα οδικά δίκτυα και τα μεγάλα τεχνικά έργα (γέφυρες, υδατοδεξαμενές άρδευσης, αναδασμοί) τόσο στο επίπεδο της υλοποίησης αλλά και στη φάση λειτουργίας για τη συντήρησή τους και εξηγούμαι. Δεν είναι δυνατό την εποχή που έχουμε τα μέσα παρακολούθησης να περιμένουμε π.χ. μια διαγράμμιση να σβήσει εντελώς προκειμένου να την επιδιορθώσουμε, υπάρχουν τα εργαλεία να ξέρουμε πότε κάποιες λάμπες θα καούν και πότε πρέπει να αλλάξουμε τα μπουλόνια μιας μεταλλικής γέφυρας. Δημιουργούμε άμεσα μητρώο κατασκευών όπου όλα αυτά θα μετρούνται, θα καταγράφονται και θα προβλέπονται στο σωστό χρόνο.

Άλλο ζήτημα είναι η αντισεισμική θωράκιση και η εξοικονόμησης ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια , είναι θέμα ασφάλειας και μπορεί η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει και τους Δήμους για το σκοπό αυτό. Τα σχολεία, τα δημόσια κτίρια, οι ανοιχτοί χώροι είναι ανάγκη να είναι ασφαλείς, ευχάριστοι στους χρήστες, να λειτουργούν έξυπνα με μικρή κατανάλωση ενέργειας και να αποτελούν παραδείγματα καλής πρακτικής για τη βελτίωση του μικροκλίματος στην περιοχή τους.

LamiaNOW: Απευθυνόμενος στους πολίτες τι θα τους λέγατε για να σας επιλέξουν στην θέση του Περιφερειακού Συμβούλου;

Π. ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ: Η πρόθεσή μου να είμαι περιφερειακός σύμβουλος πηγάζει από τη διαρκή ανάγκη να μπορώ να είμαι χρήσιμος για τους συμπολίτες μου στην περιοχή που γεννήθηκα, που αγαπώ και ζω, χωρίς να την εγκαταλείψω ποτέ, τη Λαμία, τη Φθιώτιδα, τους πολίτες όλης της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αυτό μπορώ να το κάνω μαζί με εξαίρετους ανθρώπους που, όπως και εγώ, επιμένουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, να αγωνιζόμαστε στον στίβο της ελεύθερης αγοράς και ταυτόχρονα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχοντας πρόγραμμα, με ευθύνη και ακεραιότητα στην υπηρεσία των πολλών, με μοναδικό στόχο να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά τους αλλά και να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Προτίθεμαι να καταθέσω την ψυχή μου, να διεκδικήσω περισσότερα για τον τόπο μου και να εργαστώ για αυτό με όλες μου τις δυνάμεις. Το σκοπό αυτό θεωρώ πως έχω τη δύναμη, τις γνώσεις και την εμπειρία που χρειάζονται, ώστε όλοι από κοινού να τον πετύχουμε.

Με αυτές τις σκέψεις ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου την Κυριακή στις 26 Μαϊου στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού


Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Λαμία το 1977. Είμαι ο τρίτος γιoς του τραπεζικού Δημήτρη Ευαγγελίου και της φιλολόγου Καίτης Τσεργά. Είμαι παντρεμένος με την Έφη Κ. Βλαχογιάννη, Πολιτικό Μηχανικό Ε.Μ.Π. και έχουμε δύο παιδιά, τoν Κωστή και την Κάτια. Ζω και εργάζομαι στη Λαμία ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας τεχνικό γραφείο με την επωνυμία »ERGOτάξιο – Σύμβουλοι Μηχανικοί» από το 2004 έως σήμερα. Αποφοίτησα με άριστα από το 4ο Λύκειο Λαμίας και έλαβα το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με ειδικότητα Συγκοινωνιολόγου, ενώ σήμερα ολοκληρώνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων. Τον ελεύθερό μου χρόνο τον περνώ με την οικογένειά μου και τους φίλους μου, πηγαίνοντας στον κινηματογράφο, το γήπεδο, σε ταξίδια και έχοντας ως χόμπι το διάβασμα.

Δραστηριοποιούμαι ως αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού από το 2007 μέχρι σήμερα έχοντας διατελέσει:

  • Mέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Λαμίας (2007-2014)
  • Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δ. Λαμιέων (2011-2014)
  • Περιφερειακός Σύμβουλος, μέλος των επιτροπών Οικονομική και Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (2014-2019)
  • Aιρετό μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, εκπροσωπώντας το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς (2013-2016)

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Όλα τα έμβια συστήματα έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: Την πολυπλοκότητα και την οργάνωση. Κατά κάποιον τρόπο, η οργάνωση απλοποιεί αλλά μόνο για χατίρι του μελετητή την πολυπλοκότητα. Αυτό σημαίνει πως για να “εμψυχωθούν” και συνεπώς να οργανωθούν με τον καλύτερο τρόπο τα άψυχα ανόργανα στοιχεία της φύσης το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεθούν σε συνθήκες χάους, που ορίζει τη μεγαλύτερη δυνατή πολυπλοκότητα. Μέσα από τις άπειρες δυνατότητες συνδυασμών που υπάρχουν στο χάος θα προκύψει οπωσδήποτε οργάνωση.

    Αρκεί οι αλλαγές να γίνονται κατά ομάδες ώστε να μην επηρεάζονται τα πάντα και διαιωνίζεται το χάος. Ο “πάπας” της θεωρίας του χάους Πριγκοζίν λεει πως η μελέτη του χάους μας ενδιαφέρει όχι για να δείξουμε πως όλα είναι χαοτικά, αλλά αντίθετα για να δείξουμε πως η τάξη και η οργάνωση κατά συγκεκριμένους τρόπους προϋποθέτει το χάος, ώστε να εκδηλωθούν μέσα του όλες οι δυνατότητες συνδυασμών και να επιλεγούν οι βολικότερες. Η ζωή πιθανότητα προέκυψε μέσα από την πολύπλοκη οργάνωση του “άψυχου” χάους.

    Οπότε αγαπητέ μου Πάνο μόνο μέσα απο το χάος μπορεί να ξαναγεννηθεί αυτός ο τόπος…καλό αγώνα

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like