Οργή & κατάληψη στο Μοσχοχώρι: “Ο αγώνας θα φτάσει στα άκρα εάν δεν υπάρξει αναστολή της απόφασης” (εικονες)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 2 comments
2 Min Read

Οργή και αγανάκτηση στο Μοσχοχώρι και στην Δαμάστα από μαθητές, γονείς και κατοίκους οι οποίοι αντιδρούν στο κλείσιμο τμήματος κατεύθυνσης προσανατολισμού στη Γ’ Λυκείου, συγκεκριμένα του τμήματος θεωρητικών σπουδών.

Σήμερα το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου παρά την βροχή, ζητώντας να βρεθεί μία λυση και λέγοντας ότι δεν θα ανοίξει το σχολείο εάν δεν επιστρέψουν σε αυτό όλοι οι μαθητές.

Όπως τονίζουν δεν είναι δυνατόν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά το υπουργείο να προχωρά στην αναστολή των τμημάτων για την Γ΄Λυκέιου και να καλεί τους μαθητές ξαφνικά να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Νίκος Κελέσης εκφράζοντας την αγανάκτησή του τονίζει στον Lamia Polis 87,7 ότι θα φθάσουν μέχρι το τέλος κάνοντας ότι είναι δυνατόν.

“Δηλαδή τι θέλουν, να μας διώξουν απο τα χωριά μας στα οποία ζούμε και τα στηρίζουμε τόσα χρόνια”, διερωτάται και επισημαίνει πως ο αγώνας θα φθάσει στα άκρα εάν δεν υπάρξει αναστολή της απόφασης.

Καλούνται 4 μαθητές της Γ’ Λυκείου αντί να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους που είναι το πανεπιστήμιο να ασχολούνται με κινητοποιήσεις ενώ το ψυχολογικό κομμάτι δεν το κοιτά κανείς.

Στο πλευρό των μαθητών και ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ο αντιδήμαρχος παιδείας Παναγιώτης Παρχαρίδης.

Στο πλευρό τους και οι πρόεδροι Μοσχοχωρίου και Δαμάστας.

Ο πρόεδρος Μοσχοχωρίου Γρηγόρης Λύκος τόνισε πως είναι αδιανόητο να καλούνται να φύγουν μαθητές απο το σχολέιο το οποίο εξυπηρετεί 11 δημοτικά διαμερίσματα εντελώς ξαφνικά και χωρίς αιτιολογία.

Εκφράζει την συμπαραστασή του στους μαθητές και τους γονέις σημειώνοντας ότι το σχολείο αποτελεί πηγή ζωής και πολιτισμού για την τοπική κοινωνία όπως και η νεολαία του.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments
  • Πράγματι για τα παιδιά είναι πρόβλημα μεγάλο , τελευταία στιγμή τέτοια αναστάτωση. Όμως είναι λογικό να υπάρχουν τμήματα με 4 παιδιά σε πόλεις;
    Είναι λογικό να πληρώνουμε ένα σωρό φόρους και να μην αξιοποιούνται.
    Είναι λογικό να υπάρχουν εκατοντάδες τμήματα με 4 και 5 μαθητές σε πόλεις και το κόστος ανά μαθητή να προσεγγίζει το κόστος φοιτητών της Ιατρικής;
    θα υπήρχε άραγε τέτοια συμπεριφορά, από όλες τις πλευρές, στη Γερμανία, στη Σουηδία και σε άλλες προηγμένες χώρες;
    Δηλαδή η μετακίνηση των παιδιών δωρεάν 5- 10 χιλιόμετρα, είναι παραλογισμός;
    Γίνεται να έχουμε όλοι ένα σχολείο και ένα Νοσοκομείο δίπλα από το σπίτι μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *