Οργή, πόνος και γιατί…

Πάνω από 800.000 ελληνόπουλα έφυγαν σε άλλες χώρες για να βρουν δουλειά και να φτιάξουν τη ζωή τους. Σήμερα η πατρίδα τους έδωσε έναν ακόμα λόγο. Να φύγουν για να σώσουν τη ζωή τους.

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Δεν ήθελα να γράψω τίποτα, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες μετά την Εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Ο αβάσταχτος πόνος που ράγισε τις καρδιές των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους και τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και η απέραντη θλίψη και η οργή που σκέπασε όλη την ελληνική κοινωνία, μαύρισαν τις ψυχές μας.

katsonis
Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Ήταν ώρες που έβλεπα τους μεγαλοδημοσιογράφους αλλά και τις διαφορές τηλεοπτικές περσόνες να προσπαθούν κάποιοι να ξεπλύνουν και κάποιο να κερδίσουν πόντους τηλεθέασης εκμεταλλευόμενοι την απόλυτα δικαιολογημένη οργή των συμπολιτών μας και σκεφτόμουνα. Σταματήστε επιτέλους. Αφήστε τους καμμένους γονείς να θρηνήσουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους. Μην σκύβετε πτώματα για να κερδίσετε λίγη παραπάνω τηλεθέαση.

Τώρα λίγες μέρες μετά την τραγωδία, θα προσπαθήσω με ψυχραιμία να σας πω μερικές από τις απόψεις μου.

Ο Μάρτιος το 2023 ξεκίνησε τραγικά για την πατρίδα μας. Σε μία περιοχή των Τεμπών που από τραγική ειρωνεία της τύχης φέρει το όνομα Ευαγγελισμός, δύο αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και συγκρούστηκαν μετωπικά. Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν σχεδόν 60 νεκροί και οι περισσότεροι από αυτούς νέοι άνθρωποι. Κυρίως φοιτητές. Τα νιάτα της πατρίδας μας που πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος.

Πώς έγινε η τραγωδία; Από ότι φαίνεται από τις πρώτες μέρες της έρευνας της Ελληνικής δικαιοσύνης, μία σειρά από αδιανόητα λάθη των υπευθύνων, οδήγησαν στο μοιραίο. Η παθογένεια του ελληνικού δημοσίου σε όλο της το μεγαλείο. Σταθμαρχες με μέσον, σταθμαρχες που έφευγαν νωρίτερα από τη δουλειά τους και επιθεωρητές που δεν έλεγχαν τίποτα. Τα έχετε ξανακούσει πιστεύω μόνο που τώρα το πληρώσαμε με το χαμό εξήντα συνανθρώπων μας.

Γιατί έγινε η τραγωδία;. Μα γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων πολλών χρόνων, δεν είχαν φροντίσει ώστε να ολοκληρωθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα τα οποία θα απέτρεπαν το ανθρώπινο λάθος. Το οποίο ασφαλώς και θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.

Ελληνικές κυβερνήσεις, που είχαν τα χρήματα, αφού άλλωστε αυτά προέρχονται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αδιαφόρησαν. Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι με τραγικό τρόπο στον Ευαγγελισμό των Τεμπών.

Ξέρετε σκεφτόμουνα και κάτι ακόμα. Την προηγούμενη δεκαετία πάνω από 800.000 ελληνόπουλα έφυγαν σε άλλες χώρες για να βρουν δουλειά και να φτιάξουν τη ζωή τους.

Σήμερα η πατρίδα τους έδωσε έναν ακόμα λόγο. Να φύγουν για να σώσουν τη ζωή τους.

Κρίμα.

Καλημέρα σας

Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *