Όμηρος της Χαμάς το έσκασε και είναι ελεύθερος μετά από 326 ημέρες σε αιχμαλωσία

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
1 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ ο 52χρονος που ήταν όμηρος της Χαμάς κατάφερε να διαφύγει από τους απαγωγείς του και προσέγγισε μονάδες του στρατού του Ισραήλ, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Είναι ένας από τους έξι βεδουίνους που απήγαγε η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση στις αιματηρές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ο 52χρονος μεταφέρεται σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό σε νοσοκομείο, ενώ το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η επιστροφή του στην πατρίδα δεν είναι τίποτα λιγότερο από θαυματουργή». Είπε ότι «υπέμεινε 326 ημέρες σε αιχμαλωσία».

Ενθουσιασμένος ο αδερφός του δήλωσε ότι το νέο αυτό είναι πιο χαρμόσυνο και από τη γέννηση ενός παιδιού. 

Πιστεύεται ότι υπάρχουν 110 όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς, περίπου το ένα τρίτο των οποίων εκτιμάται ότι είναι νεκροί.

Ένας μεγάλος αριθμός απελευθερώθηκε σε αντάλλαγμα για τους Παλαιστίνιους που φυλακίστηκαν από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια κατάπαυσης του πυρός τον περασμένο Νοέμβριο.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.