«Όχι σεξ πριν τον γάμο αν θέλετε μια επιτυχημένη ένωση» λέει ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/17 at 8:31 ΜΜ
3 Min Read
fragiskos

«Η αγνότητα διδάσκει τον χρόνο και τη μέθοδο της αληθινής αγάπης» αναφέρει ο Ποντίφικας στον οδηγό που φέρει τίτλο «Κατηχητικές διαδρομές για την έγγαμη ζωή» – Αντιδράσεις από τη θέση αυτή, με δεδομένο το άνοιγμα που έχει κάνει ο Πάπας προς τα διαζευγμένα και τα ομόφυλα ζευγάρια

Να μην κάνουν σεξ πριν από το γάμο, ζητά ο Πάπας Φραγκίσκος, σε έναν νέο οδηγό του Βατικανού, ο οποίος εξηγεί τι θεωρεί η εκκλησία ως «προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη ένωση».

Ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας υποστηρίζει στον πρόλογο του νέου εγγράφου για τους ιερείς και τις επισκοπές που έρχονται σε επαφή με αρραβωνιασμένα ζευγάρια ότι «η αγνότητα διδάσκει τον χρόνο και τη μέθοδο της αληθινής αγάπης».

Ο ποντίφικας ισχυρίζεται, ακόμη, ότι οι σύγχρονες και μοντέρνες ενώσεις «διαλύονται» γρήγορα, ενώ τα αγνά ζευγάρια είναι αυτά που βρίσκονται σε θέση «να μάθουν πώς να είναι μαζί χωρίς την πίεση των σεξουαλικών σχέσεων».

Η συγκεκριμένη διδασκαλία βοηθά επίσης τα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, προσθέτει ο Πάπας Φραγκίσκος, εξηγώντας ότι τους δείχνει το δρόμο χωρίς σεξ προς τα τέλη της ζωής, ενώ η αρχή αυτή πρέπει να εφαρμόζεται ακόμη και αν τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ζουν μαζί.

Το έγγραφο 97 σελίδων, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη και ονομάζεται «Κατηχητικές διαδρομές για την έγγαμη ζωή», «αποτελεί ένα δώρο και είναι ένα καθήκον», δήλωσε ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας.

Η αναφορά αυτή από τον ποντίφικα δεν έμεινε χωρίς αντιδράσεις, γράφει η Telegraph, και φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με το άνοιγμα που έχει κάνει προς τα διαζευγμένα και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στο κείμενο ότι δεδομένων των υψηλών ποσοστών διαζυγίων και των λιγότερων γάμων τα τελευταία χρόνια υπάρχει ανάγκη για «ανανεωμένη ποιμαντική δέσμευση».

Πρόσθεσε ότι «η αιτία πολλών δυσκολιών» που αντιμετωπίζουν τα παντρεμένα ζευγάρια είναι «η νοοτροπία ηδονής που διαστρεβλώνει την ομορφιά και το βάθος της ανθρώπινης σεξουαλικότητας».

Το έγγραφο συνεχίζει λέγοντας: «Η Εκκλησία δεν πρέπει ποτέ να παραλείψει να τολμήσει να προτείνει την πολύτιμη αρετή της αγνότητας, ακόμη και αν αυτή βρίσκεται πλέον σε άμεση αντίθεση με την κοινή νοοτροπία. Η αγνότητα πρέπει να παρουσιάζεται ως αυθεντική “σύμμαχος της αγάπης” και όχι ως άρνησή της. Η αγνότητα διδάσκει στα παντρεμένα ζευγάρια τους χρόνους και τους τρόπους της αληθινής, λεπτής και γενναιόδωρης αγάπης και τα προετοιμάζει για την αυθεντική δωρεά του εαυτού τους που πρέπει να ζήσουν για ολόκληρη την έγγαμη ζωή τους».

Ωστόσο, το σεξ ενθαρρύνεται εντός γάμου καθώς «η γονιμότητα είναι δώρο και σκοπός του γάμου».

protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content