Μπράλος-Άμφισσα: Τι απαντά η κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ-Interkat-CMC σε δημοσιεύματα

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
ethniko odos autokinitodromos 1

Την απάντησή της δίνει η Κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ-Interkat- CMC di Ravenna που μειοδότησε στο Μπράλος – Άμφισα αξίας 285 εκατ. ευρώ ύστερα από δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρε ότι η ιταλικη CMC έχει πτωχευσει.

“Προφανώς η συμμετοχή μας και η έκπτωση την οποία παρείχαμε, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, με διαφορά αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από το δεύτερο μειοδότη, ενόχλησε πολλούς και σε πολλά σημεία“, αναφέρει όλο νόημα η κοινοπραξία.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης της Κοινοπραξίας, της οποίας μέλος είναι η ιταλική CMC:

«Το φως της δημοσιότητας είδαν πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη δήθεν χρεοκοπία της ιταλικής εταιρείας, μέλους της κοινοπραξίας η οποία είναι προσωρινή μειοδότρια της διακήρυξης του έργου ‘Μπράλος – Άμφισσα’, και η οποία δήθεν εμποδίζει την ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη.

Η ιταλική εταιρεία CMC di Ravena είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Ιταλίας, με κύκλο εργασιών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, έντονη διεθνή παρουσία, χιλιάδες εργαζομένων και συνεργατών, χωρίς ουδέποτε να έχει πτωχεύσει.

Η εταιρεία, όπως και πολλές άλλες στη δεκαετία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους του νότου, ζήτησε και εντάχθηκε σε καθεστώς εξυγίανσης, τους όρους της οποίας τήρησε και τηρεί, όπως αναγνώρισε και το Ιταλικό Κράτος. Τούτο δηλώθηκε υπεύθυνα κατά τη διαδικασία, καθώς δεν αποτελεί κώλυμα για την ανάθεση δημόσιας σύμβασης, αλλά αντίθετα η δυνατότητά της αυτή προβλέπεται ρητά από τη διακήρυξη.

Η εταιρεία αυτή πληρούσε, σύμφωνα με όσα τέθηκαν υπόψη μας, και πληροί όλους τους όρους συμμετοχής σε διαγωνισμούς για ανάθεση δημοσίων συμβάσεων και τούτο εξάλλου έχει δηλώσει ενυπογράφως, έτσι ώστε να μην καταλείπεται περιθώριο αμφισβήτησης ή δυσφήμησής της με ατεκμηρίωτες αναφορές σε συμπεριφορές που παραπέμπουν σε διαφθορά.

Είναι απορίας άξιο ποιοι και πως έχουν πρόσβαση στη μυστική διαγωνιστική διαδικασία και πώς και με ποιο τρόπο αναφέρονται σε εξέταση δικαιολογητικών, τη στιγμή που δεν έχει γίνει καν πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, ώστε κανείς να μπορεί να το γνωρίζει.

Προφανώς η συμμετοχή μας και η έκπτωση την οποία παρείχαμε, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, με διαφορά αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από το δεύτερο μειοδότη, ενόχλησε πολλούς και σε πολλά σημεία.

Τούτο με κανέναν τρόπο δε δικαιολογεί την παραβίαση της μυστικότητας της διαδικασίας και με τρόπο οφθαλμοφανή και προκλητικό.

Είναι γνωστό στην αγορά και την κοινωνία ποιοι είναι οι χρεοκόποι και που βρίσκονται.

Όταν ζητηθούν και υποβληθούν τα δικαιολογητικά προσωρινού μειοδότη θα προκύψει κατά τρόπο αναντίρρητο ότι η κοινοπραξία πληροί όλες τις προϋποθέσεις ανάθεσης της σύμβασης.

Και κυρίως θα προκύψει ότι χρεοκόποι δεν ευρίσκονται στην κοινοπραξία, αλλά αλλού.

Για τις λοιπές ενέργειές μας επιφυλασσόμαστε σαφώς».


Σημειωτέον η τεχνική εταιρεία των Μιχάλη και Πανουργιά Παπαϊωάννου, ΙΝΤΕΡΚΑΤ, που εδρεύει στην Γραβιά Φωκίδας, συμμετέχει στην παραπάνω κοινοπραξία.

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to Hide Advanced Floating Content