Ο 37χρονος γκολκίπερ του Κουρασάο Ελόι Ρουμ, πραγματοποίησε εξωπραγματική εμφάνιση με 15 σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε όρθια την πρωτάρα εθνική ομάδα του Κουρασάο απέναντι στο Εκουαδόρ παίρνοντας ισοπαλία 0-0 στο Κάνσας για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2026.
Αυτός είναι ο πρώτος βαθμός της μικρής νησιωτικής χώρας στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά πανηγυρίστηκε έξαλλα.
Το Εκουαδόρ κυριάρχησε στον αγώνα, είχε 28 τελικές εκ των οποίων οι 15 στον στόχο αλλά έπεσε πάνω στον ανίκητο Ρουμ (αγωνίζεται με την Μαϊάμι FC στο αμερικάνικο MLS).
Πάντως και το Κουρασάο είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες να κάνει τη σούπερ έκπληξη και μάλιστα η μια ήταν διπλή αλλά ο Γκαλίντεζ, ο γκολκίπερ του Εκουαδόρ, σταμάτησε τους Μπακούνα (δυο φορές) και Κομενέντσια (τον σκόρερ στο ματς με τη Γερμανία).
ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντεζ, Φράνκο (83′ Πρεσιάντο), Πάτσο, Ιντσάπιε, Αλσιβάρ (46′ Ροντρίγκεζ), Γιεμπόα (89′ Ζόρντι Καϊσέδο), Καϊσέδο, Βίτε, Εστουπινιάν (70′ Ανγκούλο), Πλάτα, Βαλένσια
ΚΟΥΡΑΣΑΟ: Ρουμ, Μπρένετ, Γκάαρι, Ομπίσμπο, Φλοράνους, Φόνβιλ (76′ Ροσόν), Κομενέσια (83′ Ρομεράτο), Λεάντρο Μπακούνα, Ζουνίνιο Μπακούνα (75′ Γκορέ), Τσονγκ (76′ Μαργκαρίτα), Λοκάντια (83′ Καστανίρ)



































Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.