0

Όταν νέοι άνθρωποι είναι ενεργοί τα αποτελέσματα είναι ορατά με τη πρώτη ματιά. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα μέλη της ΛΕΜΣ (Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Σπερχειάδας) που τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει πολλά.

Ποια είναι αυτά; Μεταξύ άλλων η επαναδραστηριοποίηση της μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας, το γεγονός ότι κατάφεραν να λειτουργήσουν και πάλι την ιστορική πίστα μοτοκρος στη Σπερχειάδα, φέρνοντας πολλαπλά οφέλη οικονομικής φύσεως, αλλά και να γίνουν και πάλι σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα φέρνοντας πολύ κόσμο, λάτρεις των δικύκλων, στην περιοχή.

Σχετική εικόνα

Αυτό που έχουν στο μυαλό τους όμως το τελευταίο διάστημα είναι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Φθιώτιδας. Στα σκαριά σύμφωνα με τις πρώτες …διαρροές είναι η δημιουργία μιας special ειδικής πίστας εκεί που βρίσκεται το γήπεδο ποδοσφαίρου της Κάτω Καλλιθέας, δίπλα στη Σπερχειάδα.

Ειδικότερα, τα νέα αυτά παιδιά, δυστυχώς χωρίς να έχουν και την απαιτούμενη βοήθεια διάφορων φορέων, αλλά με δικές τους πρωτοβουλίες και προσωπική δουλειά, διοργανώνουν ένα ακόμη event με μηχανάκια enduro αφού έχουν προγραμματίσει πανελλήνιο αγώνα στις αρχές του καλοκαιριού.

Σχετική εικόνα

Εκτός όμως των καθιερωμένων διαδρομών στα μονοπάτια της Γουλινάς που καταπλήσσουν κάθε φορά ντόπιους και «ξένους» αναβάτες, φέτος θέλουν να δώσουν ένα διαφορετικό «χαρακτήρα», δημιουργώντας ειδική πίστα μέσα στον αγωνιστικό χώρο του –παρατημένου- γηπέδου της Κάτω Καλλιθέας.

Η ειδική αυτή πίστα θα φτιαχτεί με προσωπικό μεράκι και εθελοντική εργασία (με λάστιχα και διάφορες ξύλινες κατασκευές), δημιουργώντας όπως διαρρέει μια πανέμορφη ειδική διαδρομή που θα χρονομετράται… Το γήπεδο που είναι με χώμα και έχει να χρησιμοποιηθεί χρόνια έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιοποιηθεί έστω και αν πρόκειται να γίνει αυτό χωρίς να χρησιμοποιηθεί για αυτό το οποίο φτιάχτηκε, για αγώνες ποδοσφαίρου δηλαδή… Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το πέρας τη διοργάνωσης το γήπεδο θα βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και γιατί όχι και σε καλύτερη από την τωρινή.

Φυσικά όλο αυτό είναι κάτι που θα προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο, που θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις μηχανές και το πλούσιο θέαμα, κάτι που δεν ήταν τόσο εύκολο στις άλλες ειδικές διαδρομές μέσα στο βουνό και τα μονοπάτια.

Οι ίδιες εκτιμήσεις πάντως αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν διαδρομές μέσα στην ιστορική πίστα της Άνω Καλλιθέας, καθώς όλα τα χρόνια υπάρχουν αξεπέραστα προβλήματα.

Εμείς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία σους διοργανωτές, οι οποίοι βάζουν και αυτοί ένα λιθαράκι ακόμη για να κρατήσουν την περιοχή «ζωντανή» σε διαφόρου είδους εκδηλώσεις που προβάλλουν την Φθιώτιδα αλλά και πιο συγκεκριμένα την περιοχή της Σπερχειάδας και των όμορφων περιχώρων της σε όλη την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για enduro πιστα

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Δημήτρης Λάιος

Κρίσιμες μάχες σε Λάρισα και Νέα Σμύρνη, με Κόροιβο ο ΠΑΟΚ

Previous article

Κυνηγημένοι από τον Ερντογάν ζητούν άσυλο στη Γερμανία

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in Featured