Μαύρο Πάσχα για κτηνοτρόφους – Απλήρωτοι 120 παραγωγοί για τα θανατωθέντα ζώα 

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
3 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

«Μαύρο Πάσχα» βιώνουν οι κτηνοτρόφοι στη Μαγνησία, με την οργή και την αγανάκτηση να ξεχειλίζουν, καθώς 120 παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο για τα θανατωθέντα ζώα τους. «Είμαστε στο απόλυτο μηδέν. Μηδέν αποζημίωση, μηδέν ενίσχυση», καταγγέλλουν, περιγράφοντας μια κατάσταση που πλέον δεν αφήνει περιθώρια αντοχής.

Εάν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά τα επόμενα δύο 24ωρα η Ανάσταση για εκείνους δεν θα έρθει.

Η Μεγάλη Εβδομάδα για τους αιγοπροβατοτρόφους έχει ξεκινήσει προ πολλού. Εκατόν είκοσι κτηνοτρόφοι κυρίως από τα παρακάρλια χωριά περιμένουν από τον περασμένο Ιούνιο ακόμη να πληρωθούν τις αποζημιώσεις τους για τα θανατωθέντα ζώα. Αρχικά δεν είχαν σταλεί εγκαίρως οι φάκελοι και έπρεπε να περιμένουν κι έμειναν απλήρωτοι για τα Χριστούγεννα. Μετά τη νέα χρονιά η διαδικασία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία ολοκληρώθηκε και υπήρξε η ενημέρωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι μέχρι το Πάσχα θα καταβληθούν χρήματα στις περιφέρειες για να διανεμηθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Μέχρι χθες δεν υπήρχε κανένα νεότερο.

Κτηνοτρόφοι που επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενημέρωσαν πως οι λογαριασμοί τους είναι άδειοι και δεν έχει πληρωθεί ευρώ.

Το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί έως αύριο Μεγάλη Πέμπτη. Οι περισσότεροι αμφιβάλλουν εάν μέχρι αύριο θα δούνε το χρώμα του χρήματος.

Σαν να μην έφτανε η καθυστέρηση στις αποζημιώσεις, στον «πάγο» φαίνεται να μπαίνουν και οι καθιερωμένες ενισχύσεις για το αιγοπρόβειο κρέας και τα οικολογικά σχήματα, που κάθε χρόνο δίνονταν πριν το Πάσχα. Φέτος, επικρατεί απόλυτη σιωπή, με πληροφορίες να μεταθέτουν τις πληρωμές για μετά τις γιορτές.

«Είμαστε στα σκοτάδια»

«Είμαστε στα σκοτάδια. Μηδέν από μηδέν όλα. Για μία ακόμη φορά μάς εμπαίζουν», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νεαρός κτηνοτρόφος από το Ριζόμυλο Γιώργος Τόλιος.

«Μας λένε συνεχώς “κάντε υπομονή”, αλλά η υπομονή τελείωσε. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα έξοδα αυξάνονται και εμείς δεν έχουμε καμία στήριξη. Δεν γίνεται κάθε φορά να περιμένουμε χωρίς καμία ενημέρωση», προσθέτει, μεταφέροντας την αγανάκτηση των συναδέλφων του.

%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A3 %CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3

Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, σημειώνει ο Γιώργος Τόλιος

Στο ίδιο ύφος και άλλοι συνάδελφοί του από το Στεφανοβίκειο. Δηλώνουν σε απόγνωση και απογοητευμένοι. Αρκετοί εκτιμούν ότι για τη νέα καθυστέρηση ενδεχομένως να παίζει ρόλο και η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Εάν δεν είχαν υπογραφεί τα εντάλματα σίγουρα θα μας πούνε να περιμένουμε κι άλλο», προέβλεψε έμπλεος απογοήτευσης ο κ. Τόλιος.

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.