Λουτρά Υπάτης – Καμένα Βούρλα : Επαφές για βιώσιμη ανάπτυξη των οικοσυστημάτων ιαματικού τουρισμού

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 εβδομάδα ago Add a Comment
Updated 2022/08/04 at 9:30 ΜΜ
3 Min Read
Screenshot 2022 08 04T212920.338

Οι πρόεδροι των Ξενοδοχειακών Ενώσεων  Ιαματικών Λουτρών Υπάτης & Καμένων Βούρλων κ.κ. Βάιος Ματσούκας & Μιλτιάδης Ηλιόπουλος  η πρ. πρόεδρος κα Ιουλία Αλεξάκη και ο επιστημονικός συνεργάτης  Δρ. Ζήσης Αγγελίδης, υλοποιούν μια σειρά αποφάσεων των Δ.Σ. καθώς και δραστηριοτήτων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη των οικοσυστημάτων ιαματικού τουρισμού των  περιοχών τους,  και ως εκ τούτου πραγματοποίησαν: 

 Επίσκεψη στον Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου να θέσουν και να  αιτηθούν της λύσης των παρακάτω θεμάτων-προβλημάτων:  

α. Διάθεση ιαματικού νερού σε ξενοδοχειακές μονάδες, με τους κανόνες που ορίζει ο νόμος προκειμένου να υπάρξει συνεχής και συνεπής λειτουργία του Τουρισμού υγείας και ευεξίας. 

β. Η συνεχής και με κανόνες λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου της Υπάτης καθώς και η μείωση της τιμής του εισιτηρίου λούσης. 

γ. Ο επαναπροσδιορισμός των χαρακτηριστικών  αναγνώρισης  του ιαματικού φυσικού πόρου “Νερό Υπάτης“ (ΦΕΚ 50/15.01.2015).   Η αναγνώριση με τους υφιστάμενους όρους υποβαθμίζει την ανάπτυξη εισηγήθηκε ο κος Αγγελίδης. 

Ο υπουργός κος Χρ. Σταϊκούρας  αφού άκουσε με προσοχή τα θέματα και τα έθεσε σε “ιεράρχηση ωριμότητας“ για τη λύση τους, τόνισε την ευθύνη αλλά και την ευαισθησία του για τις περιοχές και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Τόνισε  ιδιαίτερα, 

α) για το νερό  αφού αξιολογήσουμε παροχές, τρόπους και κριτήρια διάθεσης  το γρηγορότερο οφείλουμε να το λύσουμε.  β) Η διαφήμιση και η επισκεψιμότητα είναι διαστάσεις που μας αφορούν όλους μας  γ) Να διερευνηθεί η δυνατότητα μείωσης του εισιτηρίου των λούσεων από τον Σεπτέμβρη δ) Να διερευνηθεί η δυνατότητα αποδέσμευσης δύο ακόμα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για ενοικίαση. 

Ο  υπουργός  τόνισε το ενδιαφέρον του για της περιοχές και αποδέχτηκε την πρόσκληση να τιμήσει με την παρουσία του, το συνέδριο που οργανώνουν αρχές Νοεμβρίου   οι ενώσεις ξενοδόχων Κ. Βούρλων  & Υπάτης. 

Οι  πρόεδροι των ενώσεων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον υπουργό για τη γόνιμη και μεστή συζήτηση  που φέρνει τη δρομολόγηση λύσεων 

Στο Υπουργείο τουρισμού ο κος Γιάννης Γεωργίου (Σύμβουλος Υφ/ργού κας Σ. Ζαχαράκη) πάντα φιλικός και συνεργάσιμος αφού ενημερώθηκε για το θέμα της διάθεσης μεταλλικού νερού στις δύο περιοχές Κ. Βούρλα & Υπάτη  δέχτηκε τις  τεχνικές εκθέσεις που κατέθεσαν ο πρόεδρος κος Ματσούκας για το θέμα της πηγής Υπάτης και ο κύριος Ηλιόπουλος για την πηγή Κ. Βούρλων.  

Η ένωση ξενοδόχων Υπάτης επισκέφθηκε και είχε επίσης γόνιμο διάλογο με  το Δήμαρχο Λαμιέων με κατάληξη  την  πρόταση του Δημάρχου κου Ευθύμιου Καραϊσκου να κατοχυρώσουμε μεταλλικό νερό ως τοπική κοινωνία μέσω έρευνας για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού. Η επιτροπή ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του στην προώθηση των αιτημάτων και την ανάπτυξη του Τουρισμού για το καλό του τόπου μας.

Οι πρόεδροι των ενώσεων

Β. Ματσούκας  & Μ. Ηλιόπουλος

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content