Lomo Saltado,μοσχάρι με πατάτες, ένα κλασικό πιάτο από το Περού!

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Mοσχάρι με πατάτες, ενα κλασικό πιάτο από το ΠερούΥλικά για 4 άτομα

-Advertisement-

-800 γρ. φιλέτο ή steak μοσχαρίσιο κομμένο σε φέτες πάχους 2 ½ εκ.
-1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε λεπτές φέτες
-4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
-4 πατάτες
-1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Mαρινάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού στο κρασί για 1 ώρα περίπου. Βράζουμε τις πατάτες για 12 λεπτά περίπου και κόβουμε την καθεμία σε οκτώ κομμάτια.

- Advertisement -

Zεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Mόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου.

Aφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα συστατικά και αφήνουμε για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κρέας και τους χυμούς του και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε πάνω σε βρασμένο ρύζι.

 

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *