Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιμογάρδι Φθιώτιδας: Σεμινάριο για τον τρωικό πόλεμο στα μηκυναϊκά τείχη της Όθρυος [εικόνες]

Με τίτλο «Νέες ανακαλύψεις φανερώνουν την αλήθεια για τον Τρωικό πόλεμο» πραγματοποιείται την 20ή Ιουλίου 2019 [έναρξη ώρα 17:00] στο χωριό Λιμογάρδι [Ναρθάκιον] πλησίον της Λαμίας, πάνω στην Όθρυ, όπου και τα μυκηναϊκά τείχη από την εποχή του μακρινού προγόνου μας Αχιλλέα, του πρωταγωνιστή της Ιλιάδας του Ομήρου, σχετικό σεμινάριο.

2

Συνδιοργανωτές είναι το Achilles Foundation, USA και το Συμβούλιο για τον Αχιλλέα, Ελλάς.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνονται:

Μία αξιολογότατη έρευνα με τίτλο «φωνές από το παρελθόν» του Καθηγητή James [Dimitri} Brianas, Προέδρου του Ιδρύματος Αχιλλέα στις ΗΠΑ, που επικεντρώνεται σε «αλληλογραφία» μεταξύ των Χετταίων Βασιλιάδων και των αντίστοιχων Μηκυναίων το διάστημα 1430 π.Χ. έως 1210 π.Χ. Μηνύματα λαξευμένα πάνω σε πλακίδια από πηλό. Μηνύματα που συνιστούν «ιστορικό προηγούμενο» για τον τρωικό πόλεμο. Πλακίδια των οποίων η αποκρυπτογράφηση ξεκίνησε το 1906. Η συνεργασία στις ΗΠΑ και με άλλους επιστήμονες και κυρίως με τον καθηγητή Dr. Richard Beal του Ινστιτούτου Ανατολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, υπήρξε καταλυτική.

3

Ακολουθεί το θέμα: «Αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του τρωικού πολέμου: Ηλιακές εκλείψεις –αποκαλύψεις στην ΙΛΙΑΔΑ και την ΟΔΥΣΣΕΙΑ». Πρόσφατες ανακοινώσεις ομάδας Ελλήνων Επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Εν συνεχεία από τον Αρχαιολόγο και Πρόεδρο του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα  Σπύρο Μπαϊκούση παρουσιάζεται το θέμα: «Γενέτειρα της Ελλάδος: Επανεξέταση της τοποθεσίας στην Ελλάδα απ’ όπου προέρχεται ο Αχιλλέας και το όνομα Ελλάς». Μία εργασία του συντοπίτη έμπειρου αρχαιολόγου και εκπαιδευτικού από κοινού με τον Καθηγητή Μπριάνα που δημοσιεύθηκε το 2018 στο έγκυρο περιοδικό της ισχυρής Ελληνο-Αμερικανικής Ομογένειας AHEPAN.

10

Ακολουθεί, τέλος συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συντονιστή τον νέο δραστήριο επιστήμονα Δρα Βασίλη Σπανό, με εισήγηση του πάνω στις κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές επιπτώσεις για την περιοχή της Φθείας από τις προωθούμενες μελέτες και έρευνες.

2 Σχόλιο

2 Comments

 1. tritri

  22/07/2019 at 08:50

  Ταξιδεύοντας στον χρόνο
  Φθία Θεσσαλίας
  Συγγραφέας : Τσιόγκας, Ταξιάρχης
  Εκδόσεις : Δωδώνη(1999)
  ISBN : 960-248-998-7
  Σελίδες : 248

  Θα λυθούν πολλές απορίες για την περιοχή μας.

 2. Γιώργος Τθ.

  19/07/2019 at 17:14

  Μυκήνες, Φθία κ.λ.π. Το κείμενο έχει ορθογραφικά λάθη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε τα ξημερώματα στην Πτολεμαΐδα όταν η 33χρονη Παναγιώτα Τσαούση, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι της χωρίς τις αισθήσεις της....

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρό τροχαίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Λαμίας. Μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία προσπάθησε να...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.