Λέκκας για τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: Το ρήγμα αυτό «εκθεμελιώνει» τα κτίρια

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read
capture 80

Η ιδιαιτερότητα των ισχυρών σεισμών στην Ταϊβάν

Για τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Ταϊβάν αναφέρεται ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας σε ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει αναφορά στην ιδιαιτερότητά τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας, η σεισμική ακολουθία με σεισμούς πάνω από 6,5 R είναι αποτέλεσμα της έντονης σεισμοτεκτονικής παραμόρφωσης που υφίσταται κατά μήκος του Central Range Fault με διεύθυνση Βορράς – Νότος που διατρέχει το ανατολικό τμήμα της Ταϊβάν.

«Δίνει πολύ μεγάλες κατακόρυφες επιταχύνσεις»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σεισμική ακολουθία θεωρείται συνέχεια των μεγάλων σεισμών του Φεβρουαρίου του 2018 που έγιναν στο βόρειο τμήμα του ρήγματος και είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες και μεγάλες καταστροφές.

Όπως τονίζει ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, που έχει μελετήσει σε δύο αποστολές προηγούμενους σεισμούς, το συγκεκριμένο ρήγμα δίνει πολύ μεγάλες κατακόρυφες επιταχύνσεις λόγω του ανάστροφου χαρακτήρα του, γεγονός το οποίο «εκθεμελιώνει» τα κτίρια, με κίνηση προς τα πάνω, τα οποία στη συνέχεια καταρρέουν πλευρικά.

πηγή

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.