Τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ανέρχονται σε σχεδόν 500 εκατ. ευρώ, εξήγησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε, ο υπουργός, συμφώνα με καταδίκη από το ευρωπαϊκό δικαστήριο η εταιρεία πρέπει να καταβάλει 135 εκατ. ευρώ για παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι μόλις μπει ο ειδικός διαχειριστής, οι μισθοί – που κατά μέσο ορό ανέρχονταν πέρυσι στις 40 χιλιάδες ετησίως μεικτά – θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 25%.

Ο κ. Χατζηδάκης, στη συνέχεια, επεσήμανε πως ο επενδυτής θα διαλέξει τους εργαζόμενους. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η πλειονότητα θα προσληφθεί στη νέα εταιρεία, με νέους μισθούς, βάσει εμπειρίας. Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι παρά τα χρέη της εταιρείας προεκλογικά, επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν αυξήσεις και έγιναν προσλήψεις.

Το σχέδιο εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ έχει κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο σχέδιο περιλαμβάνονται μείωση των υψηλών αποδοχών των εργαζομένων, πώληση του 75% της επιχείρησης μέσα σε ένα έτος ή πτώχευση σε περίπτωση  αποτυχίας του διαγωνισμού.

Πηγή: skai.gr

1 Comment

  1. Μόνο 25%περικοπη???Ντροπη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like