0

Στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων επανεκλέχθηκε μετά τις δημαιρεσίες του Δήμου ο Γιώργος Κυροδήμος.

Αντίθετοι στην επανεκλογή του Γιώργου Κυροδήμου στη θέση του προέδρου ήταν ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Σταυρογιάννης, ο επικεφαλής του “Λαμία Νέα Προοπτική” Θωμάς Στάϊκος αλλά και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πάπουτσας την ώρα που τις αμφιβολίες του εξέφρασε ο Βασίλης Κυριακάκης ψηφίζοντας λευκό, απείχε η “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Ο λόγος της αντίθεσης τους, όπως τόνισαν στις τοποθετήσεις τους, ήταν ότι ότι ο Γιώργος Κυροδήμος τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν λειτούργησε ως πρόεδρος όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου .

Αντίθετα ο Δήμαρχος Ευθύμιος Καραϊσκος τόνισε ότι η παράταξή του θα κινηθεί στη βάση των προγραμματικών της δεσμεύσεων για επιδίωξη της συναίνεσης και θα υπερψηφίσει την πρόταση της μείζονος μειοψηφίας για την θέση του Αντιπροέδρου . Όσο για την επανεκλογή του Γιώργου Κυροδήμου σημείωσε πως: “… εκτέλεσε άρτια τα καθήκοντα του τα δύο προηγούμενα χρόνια”. 


Στην ψηφοφορία η υποψηφιότητα του Γιώργου Κυροδήμου συγκέντρωσε 20 ψήφους με δύο λευκά και επανεκλέχτηκε στη θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου . Για τη θέση του Αντιπροέδρου η Βίβιαν Αργύρη που προτάθηκε ως υποψήφια από τον συνδυασμό του Νίκου Σταυρογιάννη έλαβε 28 ψήφους, ενώ με 32 ψήφους νέα Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη η Ευμορφία Ρουποτιά .


“Λευκό” ψήφισε η Δημοτική παράταξη του Βασίλη Κυριακάκη “Παρέμβαση  Πολιτών για την Λαμία” που κατήγγειλε την διαδικασία εκλογής προεδρείου και Επιτροπών.

Άρνηση συμμετοχής στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πάπουτσας, υποστηρίζοντας ότι ο Γιώργος Κυροδήμος απέτυχε στην αποστολή του.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πάπουτσας τόνισε ότι : “…η  σημερινή διαδικασία είναι μια τυπική διαδικασία γιατί ουσιαστικά με την αντιμεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας έχουμε γυρίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σκοτεινές εποχές…” στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του στο Facebook.

Τις επιλογές των παρατάξεων για τις θέσεις του προεδρείου και τη συγκρότηση των επιτροπών , στήριξε η παράταξη του Παναγιώτη Στασινού. Αρνητική ψήφο στην  εκ νέου υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΣ , έδωσε και η παράταξη του Θωμά Στάικου “Λαμία Νέα Προοπτική” η οποία και εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος.


Διαβάστε σχετικά

Η παράταξή μας “ΛΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” θεωρεί απαράδεκτο να μην έχει προβλεφθεί εδώ και τόσο καιρό από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου όταν η κατάσταση είναι τόσο επιβαρυμένη υγειονομικά. Επίσης, είναι τουλάχιστον αντιδημοκρατικό να αποκλείεις από τις συνεδριάσεις και τις ψηφοφορίες, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, που είναι ασυμπτωματικοί ή νοσούν ελαφρά. Ζούμε την παραδοξότητα στα 200 κρούσματα την ημέρα να κάνουμε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης και τώρα με 50.000 κρούσματα , απαιτείται η φυσική παρουσία των δημοτικών συμβουλών, χωρίς να τους δίνεται άλλη δυνατότητα. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο .

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι δίνουμε αρνητική ψήφο στην – όπως μας πληροφόρησαν – εκ νέου υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΣ .

Η στάση μας αυτή, υπαγορεύεται από την στάση που ο ίδιος ο Πρόεδρος τήρησε κατά την διάρκεια της έως τώρα θητείας του. Δυστυχώς, δεν σεβάστηκε την εμπιστοσύνη και την στήριξη που έλαβε από όλο το σώμα και συμπεριφέρθηκε σαν πρόεδρος της παράταξης του Δημάρχου και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, όσον αφορά τις υπόλοιπες επιτροπές και αφού η παράταξή μας δεν μπορεί να συμμετάσχει όπως αντιδημοκρατικά ορίζει ο νόμος Θεοδωρικάκου, απέχουμε από την ψηφοφορία και καταγγέλλουμε για μία ακόμη φορά αυτό το νομοθετικό έκτρωμα”.

Από την  διαδικασία απείχε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον Γιώργο Δελιχά.


Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυροδήμος που επανεκλέχτηκε στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου , ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους για την τιμή που του έκαναν να τον επανεκλέξουν πρόεδρο στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Κορωνοϊός: Kανονικά τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους – Πότε θα αρθούν τα μέτρα στην εστίαση

Previous article

Στιγμές τρόμου για υπάλληλο περιπτέρου – Ένοπλος ληστής άρπαξε 1.000 ευρώ

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in Featured