Για την επέτειο της 18.10.2021 τοπικής θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελιστού Λουκά της Λαμίας  και Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Λαμίας οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το από 25 Ιουνίου 1948 Β. Δ/γμα, όπως τροποποιήθηκε με το από 24.11.54 όμοιο με την επέτειο της εορτής του Ευαγγελιστού  Λουκά και της Απελευθέρωσης της πόλης της Λαμίας από τους Γερμανούς.

Δευτέρα  18  Οκτωβρίου 2021

Η Λαμία γιορτάζει τον πολιούχο και την απελευθέρωση της! [εκατοντάδες εικόνες-video] - Lamianow.gr

Ώρα 07.00 : Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Καστορίας κ. Καλλινίκου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ώρα 10.30-10.55 : Προσέλευση επισήμων.

Ώρα 11.00 : Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και   συνιερουργούντων των προσκεκλημένων υπό αυτού Αγίων Αρχιερέων.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

Ώρα 11.30 :    Ευλογία της πόλεως Λαμίας δια  της θαυματουργού εικόνος του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Ώρα 12.30 :  Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Έναντι ΚΕΥΠ)

Ώρα 21.00 :  Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, «Από το Βυζάντιο στην Ελληνική Παράδοση»

(Είσοδος Ελεύθερη)

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει ο νόμος κατά του COVID – 19(πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, βεβαίωση PCR test εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών). H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις :

1) Ξεναγήσεις στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Λαμιέων  από το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης»

Η Λαμία γιορτάζει τον πολιούχο και την απελευθέρωση της! [εκατοντάδες εικόνες-video] - Lamianow.gr

Ημερομηνίες και ώρες ξεναγήσεων:                                                                  

Σάββατο 16 Οκτωβρίου  6.00μ.μ. – 8.00μ.μ.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου  5.00μ.μ . – 7.00μ.μ.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου  6.00μ.μ. – 8.00μ.μ.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους Ιστορικούς δρ. Βασιλική Λάζου και Παναγιώτη Σωτηρίου και απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό προερχόμενο από σχετική έκθεση.

2)      Διαδραστικό παιχνίδι στο κέντρο της πόλης, με την ελεύθερη συμμετοχή σχολείων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο: «Περπατώ στην πόλη μου: η Λαμία στην Κατοχή» από τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

(πληροφορίες συμμετοχής: κ. Βακιρτζηδέλη Σοφία, τηλ.: 22310-27087 και mail@gak.fth.sch.gr)

Κατεβάστε από εδώ το πρόγραμμα σε pdf

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like