Λαμία : Θα ξαναγίνει κέντρο Νεοσυλλέκτων το ΚΕΥΠ μέσα στο 2023;

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 comment
2 Min Read

Την… κουβέντα που είχε με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου ο βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Γιώργος Κοτρωνιάς. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: “…κατά την ορκωμοσία της ΣΤ´ ΕΣΣΟ 2022, στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης επιβεβαίωσαν στο βουλευτή Γιώργο Κοτρωνιά αυτά για τα οποία τον είχαν ενημερώσει σε επίσκεψη του στο Υπουργείο και αφορούν στην αναβάθμιση του ΚΕΥΠ Λαμίας, το οποίο θα λειτουργήσει ξανά ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων και θα υποδέχεται 650 άτομα”. Επειδή είναι αλήθεια πως κατά καιρούς πολλά έχουμε ακούσει για το συγκεκριμένο θέμα, αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης από πλευράς Υπουργείου προκειμένου να επικροτήσουμε και να χειροκροτήσουμε την επαναλειτουργία του ΚΕΥΠ ως κέντρο Νεοσυλλέκτων. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και το ΚΕΥΠ αποτέλεσε κατά το παρελθόν στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως κέντρο υποδοχής νεοσυλλέκτων ως πυλώνας της τοπικής οικονομίας…

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου του Γιώργου Κοτρωνιά

Σήμερα, κατά την ορκωμοσία της ΣΤ´ ΕΣΣΟ 2022, στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης επιβεβαίωσαν στο βουλευτή Γιώργο Κοτρωνιά αυτά για τα οποία τον είχαν ενημερώσει σε επίσκεψη του στο Υπουργείο και αφορούν στην αναβάθμιση του ΚΕΥΠ Λαμίας, το οποίο θα λειτουργήσει ξανά ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων και θα υποδέχεται 650 άτομα.

Ήδη το ΓΕΣ με αίτημα του στο ΓΕΕΘΑ εισηγείται την αναβάθμιση η οποία θα γίνει πραγματικότητα μέσα στο 2023 και αφού πρώτα εξασφαλιστεί η παραμονή των υπηρετούντων μόνιμων ανθυπολοχαγών για να υπάρχει το απαραίτητο για τη λειτουργία προσωπικό.

Οι υποδειγματικές εγκαταστάσεις του, η συνεχής προσπάθεια όλων των παραγόντων της περιοχής, ο Φρούραρχος και το άρτιο και υψηλού επιπέδου μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό, που διαχρονικά νοιάζεται για την λειτουργία του Κέντρου, συνετέλεσαν στο να κρατηθεί το ΚΕΥΠ ζωντανό και σήμερα να αναβαθμίζεται .

Η λειτουργία του στρατοπέδου του ΚΕΥΠ ξανά ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων είναι σημαντική για την κοινωνική και εμπορική ζωή αλλά και για την αναβάθμιση της πόλης της Λαμίας στο διοικητικό χάρτη της χώρας.

Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • Πάντως αυτή η ευχάριστη είδηση -αλλά μη ακριβής ως προς τον αριθμό Ν/Σ για ένα χρονικό διάστημα- ειναι αποτέλεσμα, διαμαρτυριών πολλών ανθρώπων από όλη την Ελλάδα , με την απαράδεκτη απόφαση του Στρατού, νέοι άνθρωποι να παρουσιάζονται ως Ν/Σ, σε μονάδες των συνόρων η απομακρυσμένες, στην ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς να έχουν μια πρώτη επαφή , εξοικείωση, στα παραδοσιακά Κέντρα Εκπαιδεύσεως. Το σίγουρο για την Πόλη μας, ειναι η αδιαφορία των Υπουργών , Βουλευτών , όλων των κομμάτων για την λειτουργία του ΚΕΥΠ, όπως & των επιχειρηματιών (καφέ-φαγάδικα, κ.λ.π). Επίσης, η ευχάριστη είδηση για τον τόπο μας, οφείλετε & στην κοπιώδη προσπάθεια, του στρατιωτικού προσωπικού να ειναι το Κέντρο Εκπαιδεύσεως λειτουργικό , με αποτέλεσμα να βαθμολογηθεί ως πρώτο να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *