8

Μεγάλες ευθύνες για τα προβλήματα που προκύπτουν συνεχώς στις κτηριακές σχολικές μονάδες επιρρίπτει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας στον Δήμο Λαμιέων, με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό στις Κομποτάδες. Η ανακοίνωση μιλάει για αθέτηση εκτέλεσης προβλεπόμενων από συμβάσεις εργασιών με την ανοχή και επιδεικτική αδιαφορία του Δήμου Λαμιέων! Σε άλλο σημείο το δελτίο Τύπου κάνει λόγο για κονδύλια που χρησιμοποιούνται για την διοργάνωση ψυχαγωγικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων την ώρα που οι ανάγκες για τους μικρούς μαθητές μένουν σε δεύτερη μοίρα.

TO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Δ. Σ.  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών αλλά και καταγγελιών για την απερίγραπτη κατάσταση των κτηριακών υποδομών στην οποία έχουν περιέλθει αρκετές σχολικές μονάδες εξ αιτίας κακοτεχνιών, αθέτησης εκτέλεσης προβλεπόμενων από συμβάσεις εργασιών με την ανοχή και επιδεικτική αδιαφορία του Δήμου Λαμιέων.

Συγκεκριμένα, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων (Κομποτάδων – Μεξιατών, Ειδικού σχολείου Λαμίας, κλπ) τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, τα έγγραφα και τις παραστάσεις των ίδιων, οι υποσχέσεις των εχόντων την ευθύνη παρέμειναν ανεκπλήρωτες και ο χρόνος των καλοκαιρινών διακοπών παρήλθε με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινωθεί, τα μαθήματα να πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες τις οποίες επιδεινώνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αντιλαμβανόμαστε τη στενότητα των οικονομικών του Δήμου, αλλά θεωρούμε αδιανόητο να βρίσκονται τα κονδύλια για την διοργάνωση ψυχαγωγικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων και να μην προτάσσονται κατά την ιεράρχηση  των αναγκών οι μικροί μαθητές των σχολείων .

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση όλων των ζημιών και επισκευών των σχολικών μονάδων που έχουν ανάγκη, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία και την απρόσκοπτη διδασκαλία των μαθημάτων, υποχρεώνοντας τον εκάστοτε εργολάβο να τηρήσει τόσο τα συμφωνηθέντα όσο και τα χρονοδιαγράμματα των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, χωρίς καμία ανοχή και κάλυψη.

Δηλώνουμε απερίφραστα, τόσο εμείς όσο και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση μαθημάτων σε ακατάλληλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των μαθητών αίθουσες διδασκαλίας και ότι θα διεκδικήσουμε δυναμικά τη βελτίωση και αναβάθμιση όλων των κτηριακών υποδομών των σχολικών μονάδων.

 

ΓΙΑ  ΤΟ Δ. Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             ΚΑΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             

Η απάντηση που είχε δώσει ο Δήμος Λαμιέων

«Ο Δήμος Λαμιέων, σχετικά με ανακοίνωση που αφορούσε το Δημοτικό Σχολείο Κομποτάδων, ενημερώνει ότι:

Στο Δημοτικό Σχολείο Κομποτάδων, και σε μεγάλο αριθμό σχολείων του Δήμου, εντοπίσαμε προβλήματα με τη στεγανοποίηση τους, προβλήματα γνωστά που, όμως, παρέμεναν άλυτα εδώ και δεκαετίες.

Προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας συνέταξαν την μελέτη αποκατάστασης των φθορών και ο ανάδοχος που προέκυψε από τον ανοικτό διαγωνισμό έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες από τις αρχές του καλοκαιριού.

Με δεδομένο τον μεγάλο όγκο των εργασιών, που έπρεπε να ολοκληρωθούν στο μικρό χρονικό διάστημα των καλοκαιρινών μηνών και εξαιτίας των έντονων και μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεων που μεσολάβησαν και διέκοπταν τις εργασίες, δόθηκε παράταση για την ολοκλήρωσή τους.

Η παράταση αυτή, κρίθηκε απαραίτητη ώστε να αποκατασταθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το άλυτο αυτό πρόβλημα της στεγανοποίησης.

Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και οι Υπηρεσίες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο Δημοτικό Σχολείο των Κομποτάδων για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να επαναλειτουργήσει άμεσα το σχολείο αλλά και να επιλυθεί στη συνέχεια οριστικά το ζήτημα αυτό.

Η Δημοτική Αρχή δεν επιδεικνύει ανοχή σε κανέναν εργολάβο αλλά και σε κανέναν κακοπροαίρετο που χρησιμοποιεί το ευαίσθητο θέμα των υποδομών της εκπαίδευσης για μικροπολιτική αντιπαράθεση».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Ασπιρίνη: Σε σωστή δοσολογία, «ασπίδα» για δύο διαδεδομένους καρκίνους

Previous article

Άγριο ξύλο, μαχαιρώματα και πετροπόλεμος σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Next article

8 Comments

  1. Ειλικρινά με τα τόσα αρνητικά σχόλια απορώ πως ο γιγαντουλης έγινε Δήμαρχος της πόλης μας!Κοιτάζω ενα ένα τα στελέχη του και με πιάνουν τα γέλια!Το φοβερό πάντως το είπε στέλεχος του αθλητισμού προχθές σε γνωστό ΜΜΕ φερέφωνο του γιγαντουλη είπε:Δεν μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθούμε…τρείς λαλούν και δυο χορεύουν,αρε τι κάνουνε οι επιχορηγήσεις των πανηγυριών!!

  2. Μιλάμε αυτός που έγραψε την ανακοίνωση του Δήμου και μιλάει περί βροχής!!πρεπει να διαθέτει μεγάλο θράσος!Στο ίδιο χρονικό διάστημα μονωθηκε το Καινοτομικό μουσείο Θερμοπυλων με 1000 m2 επιφανεια ,το κτήριο της ΆλφαBank στη Λαμια και σε δεκάδες αλλά κτήρια της πόλης!Εκει γιατί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κανονικά και χωρίς παράταση????Προφανως κύριοι του Δήμου μας παίρνατε για ιθαγενεις η πιστεύεται ότι καλοκαιριάτικα οι Κομποταδες πέσανε θύμα μαύρης μαγείας και επι τρίμηνο γινότανε ο κατακλυσμός του Νώε!!!!!!!!

  3. Περιμένετε να ασχοληθούν με την παιδεια,άνθρωποι που η μόνη δραστηριότητα τους ,είναι να ποζάρουν περήφανοι πίσω απο κοψίδια και κλαρίνα.Δυστυχως η πόλη μας οδηγείται σε μαρασμό και υποβαθμιση.

  4. Κοντέ σε παραδέχομαι έχεις καταφέρει όπου ανεβαίνει δημοσίευμα για σένα ολα μα όλα τα σχόλια να είναι αρνητικά στα όρια του κραξίματος. Αυτό μόνο εσύ το έχεις καταφέρει ειδικά σε τόσο σύντομο χρονικά διάστημα..έυγε!

  5. Εδώ βγήκε η α@@@@@λα και μίλησε για μικροπολιτική. Κύριοι της δημοτικής αρχής είστε ανίκανοι, επικίνδυνοι και στην κοσμάρα σας! Εδώ ο νίκ στην παύλιανη έλεγε ότι τα πάει καλά … ΕΛΕΟΣ!

  6. Και να σκεφτει κανεις οτι υπευθυνη του Δημου ειναι εκπαιδευτικος!!!Δεν υπαρχει σωτηρια σε αυτη την πολη και δυστυχως βγαλαμε τα ματια μας μονη μας…ειχαμε mersedes στο Δημο και ψηφισαμε fiat 127!!!Ας προσεχαμε και ας προσεξουμε τον Μαιο με την επιλογη μας…καλο κουραγιο εως τοτε!

  7. Απο την μια βλέπεις τα Τρικαλα,να κάνει ο Δήμος δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας,δωρεάν εκπαίδευση στο Ωδείο,στους δημοτικούς χορους και σε μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες ,τον Δήμαρχο να μοιράζει στους μαθητές εκατοντάδες κιτ ρομποτικής!και απο την άλλη τους δικούς μας να αφήνουν τα παιδιά μας σε άθλιες σχολικές αίθουσες λειτουργώντας παράλληλα κατά των δημοτών και υπέρ του εργολάβου.Τελικα φταίμε εμείς.Αφηνουμε την πόλη μας εδώ και χρονια σε χέρια ανθρώπων με που μπαίνουν στο Δήμο με ιδιοτελείς σκοπούς και μόνο για επαγγελματική αποκατάσταση.

  8. Αν γίνει κανένα πανηγύρι στο προαύλιο του σχολείου να δεις πως θα σας δώσουνε κονδύλι…είπαμε χρήμα υπάρχει μόνο για κλαρίνα η αφρατουλα με τον σοιμπλε δεν πετάνε τα λεφτά των δημοτών όπου να ναι!Ξεχάστε αυτά που ξέρατε…λεφτά μόνο για τα πανηγύρια τέλος!Έτσι γιιγαντουλη του 9%…είπαμε μετράς αντίστροφα πια!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like