Τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του πρώην Σανατορίου, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα,των βουλευτών της Φθιώτιδας, όλων των τοπικών αρχών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου και απλών πολιτών.

 

Ρεπορτάζ-Video: Πάνος Κατσώνης
Φωτογραφίες: Λάμπρος Αρναούτογλου
Επιμέλεια: Λίλιαν Χαχοπούλου

Πριν λίγες μέρες η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας παρουσίασε μέσω της επίσημης σελίδας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έναρξη λειτουργίας την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού η οποία είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανιών. Η Μονάδα εξασφαλίζει την άμεση πρόσβαση των ασθενών και των εργαζομένων στο ανακαινισμένο αυτό κτίριο.

Εγκαινιάζοντας τη νέα σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προανήγγειλε την επαναλειτουργία και βελτίωση του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Χ. Σταϊκούρας: Να καταστήσουμε το Γ.Ν Λαμίας, ισχυρό κόμβο στο Ε.Σ.Υ!

“Μιλάμε για ένα νοσοκομείο που φιλοδοξούμε να το καταστήσουμε ισχυρό κόμβο στο Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας. Νοσοκομείο το οποίο άντεξε παρά την κρίση, παρά τα σφάλματα. Και άντεξε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι άνθρωποι του Νοσοκομείου Λαμίας. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Να σας ανακοινώσω επίσης ότι συνεργαζόμαστε στενά με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και τον ευχαριστώ πολύ, προκειμένου να συγκροτηθεί αναβαθμισμένη Ογκολογική Μονάδα και να συμπληρωθεί το ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονος εξοπλισμός στο Γ.Ν Λαμίας...”.

Ε. Χαντζημαργαρίτης: “Είμαι συγκινημένος”

“Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με την έναρξη λειτουργίας ενός τόσου σημαντικού έργου. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα της μονάδας Τεχνητού που εργάστηκαν προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας”¨.

Φ. Σερέτης: “Προγραμματίζουμε Θα αυξήσουμε τις κλίνες…”

Η Υγειονομική Περιφέρεια προγραμματίζει 1ο σε συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας την αύξηση των κλινών με παράλληλη αύξηση του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού. 2ον την καθιέρωση της ΜΤΝ του Νοσοκομείου Λαμίας σαν κέντρο αναφοράς σε σχέση με των υπόλοιπών νοσοκομεία.

Φ. Σπανός: “Συγχαρητήρια, ευχαριστούμε, είμαστε μαζί σας”

“Θα συμπυκνώσω αυτή την ημέρα σε τρεις φράσεις. Συγχαρητήρια, ευχαριστούμε, είμαστε μαζί σας. Αυτό που προσφέρετε δεν έχει μέτρο. Είναι ζωή, είναι υγεία, είναι άνθρωπος. Είμαστε δίπλα σας γιατί όσα και να κάνουμε στο τέλος μέτρο μας είναι ο άνθρωπος”.

Μητροπολίτης Συμεών: “Το Νοσοκομείο είναι πανεπιστήμιο…”

“Για εμάς το Νοσοκομείο είναι ένα Πανεπιστήμιο. Γιατί όπου υπάρχει πόνος γνωρίζει κανείς τον εαυτό του. Γνωρίζει να αγαπά, γνωρίζει να αγαπιέται. Είναι η 3η φορά που βρίσκομαι στο Νοσοκομείο και είναι η ωραιότερη σήμερα”.

Διαμαρτυρία-διαδήλωση για την Μαυρομαντήλα πριν την έναρξη των εγκαινίων

Τα είπαν με τους Υπουργούς

Μικρ συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια παρόντος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα είχαν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης, στην έξοδο του Γ.Ν Λαμίας μετά το πέρας της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Σε πολιτισμένο κλίμα αφού έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την Μαυρομαντήλα στους Υπουργούς και έγινε συζήτηση, στην συνέχεια επιτροπή των κινητοποιήσεων, συναντήθηκε με τον κ. Σταϊκούρα προκειμένου να συζητήσουν πιο αναλυτικά επί του θέματος .

Διαμαρτυρήθηκαν πριν την… κορδέλα

Να σημειώσουμε πως πριν την έλευση Κικίλια για τα εγκαίνια, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και όχι μόνο, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας , που ζήτησαν να μην χρησιμοποιηθεί η περιοχή της Μαυρομαντήλας για την εγκατάσταση δομής φιλοξενίας προσφύγων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της Μαυρομαντήλας συζητήθηκε εκ νέου χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας όπου κάτοικοι και φορείς της περιοχής δήλωσαν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί και δεν θα σταματήσουν αν η περιοχή τους δεν αποκλειστεί από κάθε ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων.

   

4 Comments

  1. Εκτός των εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, υπήρξε & μια πνευματική ευχάριστη είδηση. Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου, ενημερώθηκε ο κ. Υπουργός Υγείας, για την άσχημη δομική κατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, έμπροσθεν του Νοσοκομείου, η απόφασή του κ. Υπουργού-άμεση- να παραχωρηθεί ο Ι.Ν. στην Ι. Μητρόπολη & να ανακατασκευασθεί με έξοδά της.
    Ο Ι. Ν ήταν αναγκαίο, να επαναλειτουργήσει για τις πνευματικές ανάγκες, τόσο των νοσηλευομένων, όσο του προσωπικού του Νοσοκομείου, αλλά & των επισκεπτών.
    Συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο & τον κ. Υπουργό.

  2. ΝΟΜΙΖΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΜΙΑ 200ΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΚΟΜΗ

  3. Ειναι η 3ή φορά που το γνωστό σαιτ,αγνοεί επιδεικτικά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την Μαυρομαντηλα.Προφανως εισήλθαν στο νοσοκομειο με ρίψη από αλεξίπτωτο,και δεν είδαν τους κατοίκους στην είσοδο.Εκτος και αν έχει πέσει γραμμή ,να μην προβάλλεται ,το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί την πόλη μας.

  4. Το θετικό ειναι,πως θα ανακουφιστούν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας.Αυτο που προκαλεί αλγιεινη εντυπωση,ειναι μια μικρή ομάδα κομματοσκυλων που σπεύδουν σε κάθε επισκεψη,υπουργού υφυπουργού η απλού σΠιστετελέχους,να φωτογραφηθούν διπλα του με το χαμόγελο της Colgate!Θυμιζουν τον περιφημοΜητσαρα,που έσπευδε μετά από κάθε αγώνα ποδοσφαίρου,να κάθεται πίσω από τους ποδοσφαιριστές και προπονητές που έκαναν δηλώσεις,για να τον παίρνει η κάμερα.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like