Μεγάλη ήταν η συμμετοχη των επαγγελματιών της εστίασης στο πανελλαδικό κάλεσμα για “λουκέτο” στα καταστήματά τους και στην πόλη της Λαμίας. Το πρωί της Τρίτης 16 Νοεμβρίου η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων της εστίασης στήριξε τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της εστίασης στη Λαμία, Κώστας Καραγιώργος ο οποίος τόνισε πως από τις 400 περίπου επιχειρήσεις της περιοχής μας μόλις 15 ήταν ανοιχτές.

“Τα προβλήματα είναι τεράστια και μη διαχειρίσιμα από την πλευρά των επαγγελματιών της εστίασης θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην δούμε μόνιμα “λουκέτα” στα καταστήματα” τόνισε ο Κώστας Καραγεώργος ενώ ο Πρόεδρός του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Αθανάσιος Κυρίτσης συμπλήρωσε πως απευθύνθηκε σε εκείνους που επέλεξαν να ανοίξουν σήμερα τα καταστήματά τους και τόνισε πως θα πρέπει όλοι μαζί να βρίσκονται ενωμένοι σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΒ Φθιώτιδας, Ελευθέριος Μπράζας, ανέφερε πως τα προβλήματα αφορούν σε όλες τις επιχειρήσεις και επεσήμανε πως οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να μείνουν ανοιχτές και ζωντανές και δεν είναι δυνατόν να έρχονται σε αντιπαράθεση οι ίδιοι με το καταναλωτικό κοινό “κάνοντας το χωροφύλακα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων”.

“Το μήνυμα σήμερα είναι ένα: η ισχύς εν τη ενώσει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κουρεμάδας, μέλος του Δ.Σ. της εστίασης και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τον κλάδο. Ο Νίκος Τσιακτάνης, επίσης μέλος Δ.Σ. της εστίασης, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η απεργία είναι ουσιαστικά καθολική ενώ μίλησε και για τους λιγοστούς συναδέλφους τους που σήμερα επέλεξαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Χειροκρότησαν Ειρωνικά Έξω Από Τα Καταστήματα Που Άνοιξαν

Δίπλα στους επαγγελματίες και ο δήμαρχος Λαμιέων

Στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος ο οποίος συζήτησε για αρκετή ώρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τονίζοντας τους ότι ο Δήμος θα είναι και πάλι στο πλευρό τους, όπως έκανε και ως τώρα. “… ο συγκεκριμένος κλάδος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και ως Δήμος Λαμιέων ενδιαφερόμαστε για τον κάθε δημότη και είμαστε δίπλα του. Ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας μας, είναι στόχος κάθε δημοτικής αρχής να παραμένει ανοιχτός και να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας” σημείωσε.

Το βίντεο τις δηλώσεις του Δημάρχου:

 

 

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Θα μπορούσαν να καλέσουν για ένα συλλαλητήριο, όπως σε άλλες πόλεις, ιδιοκτήτες, εργαζομένους, πελάτες, που η Κυβέρνηση *ΝΤΙΛΕΡ* τους στερεί το δικαίωμα της Ελευθερίας, αλλά όταν οι συνδικαλιστές έχουν κομματικά *ΚΑΠΕΛΑ*…

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like