Λαμία: Μια ασφαλής αγκαλιά για κακοποιημένες γυναίκες – ΚΕΘΙ και Ξενώνας ενημέρωσαν τους Λαμιώτες (φωτό – βίντεο, radio)

Σπάσε τη σιωπή... Μίλα:

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 comment
2 Min Read

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή/και λεκτική βία κατά των γυναικών δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες. Για αυτό και απαιτείται η συνεργασία και η ενεργοποίηση όλων μας για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της έμφυλης βίας.

Τα τελευταία χρόνια, οι καταγγελίες από κακοποιημένες γυναίκες αυξήθηκαν. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυξήθηκαν τα περιστατικά αλλά ότι οι γυναίκες αποφασίζουν πλέον να μιλούν. Η Λαμία, είναι από τις πόλεις που διαθέτουν Ξενώνα Φιλοξενίας, μια ανοιχτή, ασφαλή αγκαλιά για τις ίδιες αλλά και για τα παιδιά τους.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2013 και είναι ο 2ος Ξενώνας του «Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010 – 2013″ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων που λειτούργησε πανελλαδικά.

«Έχει δυναμικότητα 20 κλινών. Φιλοξενούνται γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων (π.χ. μετανάστριες, προσφύγισσες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες, Ρομά κ.λπ.) μαζί με τα παιδιά τους, μέχρι την ηλικία των δεκαοκτώ (18) ετών, εφόσον πρόκειται για κορίτσια, και των δώδεκα (12) ετών, εφόσον πρόκειται για αγόρια.

Σήμερα το πρωί στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας του ΚΕΘΙ και του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Λαμίας, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και μίλησαν με δημότες της πόλης μας, για τις υπηρεσίες των υποστηρικτικών δομών.

Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *