Λαμία: H ορκωμοσία της 2019/Γ΄ ΕΣΣΟ στο ΚΕΥΠ [φωτορεπορτάζ-video] | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

Toπικά

Λαμία: H ορκωμοσία της 2019/Γ΄ ΕΣΣΟ στο ΚΕΥΠ [φωτορεπορτάζ-video]

Published

on

Η ορκωμοσία 180 νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2019/Γ΄ ΕΣΣΟ τελέσθηκε το πρωί της Παρασκευής (2/8) στο Στρατόπεδο ¨ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ-ΣΧΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΥ¨ (ΚΕΥΠ).  Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα παρευρέθηκε στο ΚΕΥΠ για τους οπλίτες που  κατόπιν επιλογής, θα επανδρώσουν την Ελληνική Δύναμη της Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ). Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία επισήμων, εκπροσώπων όλων των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πολλών πολιτικών προσώπων του τόπου.

Ποια είναι η ΕΛΔΥΚ
Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) αποτελεί τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο, και αποτελείται από ένα αριθμό στρατιωτικών μονάδων οι οποίες βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης της Λευκωσίας. Αποβιβάστηκε στην Κύπρο στις 16 Αυγούστου 1960 με την υπογραφή της Συνθήκης Ζυρίχης-Λονδίνου στη Λευκωσία με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.[1] Yπάγεται στον Α’ Υπαρχηγό τουΓενικού Επιτελείου Στρατού, και εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Λευκωσίας. Ο σημερινός Διοικητής της ΕΛΔΥΚ είναι ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Εμμανουήλ Χατζής.

Ανέκαθεν η ΕΛΔΥΚ εθεωρείτο και συνεχίζει να θεωρείται μέχρι σήμερα, αν όχι το πιο μάχιμο, ένα από τα πλέον μάχιμα τμήματα του ελληνικού Στρατού. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΛΔΥΚ αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή ενώ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το σύνολο των Ελλήνων Κυπρίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ  


     

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάζονται