Λαμία : Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
img1

Έκτακτη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24-08-2022, ενόψει της αναβάθμισης του έκτακτου δελτίου που είναι σε ισχύ σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η οποία αναμένεται, σύμφωνα και με δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, να επηρεάσει το σύνολο της Π.Ε. Φθιώτιδας έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022.

img2

Την σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας ενώ παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Λαμιέων, Καμένων Βούρλων, Στυλίδας, Δομοκού, Μακρακώμης, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Λοκρών. Συμμετείχαν επίσης οι επικεφαλής αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Στρατού και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών συμβάντων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσία σημαντικού αριθμού επισκεπτών και παραθεριστών όπου η πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών συμβάντων είναι σημαντικά μεγαλύτερη καθώς και στους εργαζόμενους στην ύπαιθρο. Ειδικότερα:

• Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διάστημα αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
• Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
• Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
• Οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες της υπαίθρου κλπ να προγραμματίσουν έγκαιρα τις εργασίες τους ώστε να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε δύσβατα και απομακρυσμένα σημεία , να αποφύγουν επίσης την μετακίνησή τους κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ενημερώσουν τους οικείους τους για το πρόγραμμά τους.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.