Λαμία: Δρομολογείται η δημιουργία παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
foto 1 660x330 1

Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου για τη δημιουργία Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στο ακίνητο του «Μουσείου Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας»

Πραγματοποιήθηκε χθες 25 Οκτωβρίου, συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων, με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο, πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή, με θέμα τη διαδικασία δημιουργίας Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου, στη Λαμία, στο χώρο που λειτουργεί το «Μουσείο Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Λαμίας}.

Από το Δήμαρχο Λαμιέων παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του «Μουσείου Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Λαμίας» από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και οι μετατροπές και βελτιώσεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο χώρο, για να έχει τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις πιστοποίησης του, ως Μουσείου.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη δημιουργία Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στο συγκεκριμένο χώρο, με προώθηση του θέματος στα αρμόδια όργανα, για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, μετά τη συνάντηση δήλωσε σχετικά :

«….Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο για την επίσκεψη και την ουσιαστική συζήτηση που είχαμε σε ένα θέμα, που συνδέεται με την απόφασή μας να περιβάλλουμε τη Λαμία, με την ιστορική αίγλη που της αξίζει.

Η επίσκεψη του κ. Προέδρου επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, το θετικό αποτέλεσμα των πολύμηνων διεργασιών των εμπλεκόμενων φορέων.

Είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκινήσαμε από το έτος 2018 με τον Κώστα Μπακογιάννη και το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Πολεμικού Μουσείου και δημιουργήθηκε το Μουσείο Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στη Λαμία, συνεχίστηκε με το Φάνη Σπανό και την προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δήμου Λαμιέων και Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και το Μουσείο αυτό λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου μας και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης.

Η δημιουργία και η λειτουργία του Μουσείου Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας αποτελεί τη βάση, για τη δημιουργία στη Λαμία και Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, ενός εκ των σπουδαιότερων ιδρυμάτων της χώρας.

Στόχος μας να δημιουργηθεί ένας νέος μουσειακός πόλος στη Λαμία, που θα αποτελεί πηγή ιστορίας, πολιτισμού και ανάπτυξης…..».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *