0

Από τις έξι τα ξημερώματα της προπαραμονής των Χριστουγέννων,  ο Γιάννης Κούτσικος, ο Χρήστος Σολόπουλος, ο Θανάσης Θεοδώρου και η Αλεξάνδρα Βεντούρη, πιάνουν ένα παγκάκι της πλατείας Πάρκου στη Λαμία και το κάνουν «σπίτι» τους για 24 ώρες, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας  για να προσφέρουν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα σε όσους έχουν ανάγκη…

Κάθε χρόνο, τα μέλη της Τραχίνα και της Ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας, καταφέρνουν να μας κινητοποιήσουν και να ¨αδειάσουμε” ντουλάπες με ρούχα και τρόφιμα που μας περισσεύουν, για να ζεστάνουμε τους ανθρώπους που τις γιορτινές μέρες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Είναι σίγουρο ότι και φέτος, από το παγκάκι της πλατείας Πάρκου, θα περάσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας, για να χαρίσουν κάτι μικρό ή μεγάλο, παλιό ή καινούριο, σίγουρα όμως χρήσιμο και πολύτιμο για τους πραγματικά άστεγους που ζουν ανάμεσα μας αλλά και για πολλούς συνανθρώπους μας που οι συνθήκες της ζωής τους είναι κάτι παραπάνω από δύσκολες….

Η ανάρτηση των “άστεγων” στο fb

«Άστεγος για μια μέρα» : Για έκτη χρονιά, στην πλατεία Πάρκου.

Για 6η χρονιά, γινόμαστε «Άστεγοι για μια μέρα», συγκεντρώνοντας , είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη. Μια δράση, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, ταυτόχρονα με την έξαρση, της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με σκοπό, να ανακουφίσει έστω και προσωρινά, ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το σπίτι τους και βρέθηκαν στο δρόμο, μη μπορώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Δυστυχώς, η ανάγκη για βοήθεια δεν έχει εκλείψει αλλά είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη, μιας και πολλοί συμπολίτες μας, ζούνε κάτω από το όριο της φτώχιας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μη μπορώντας , να καλύψουν, βασικές ανάγκες, όπως, τροφή, στέγη, φάρμακα και ένδυση .

Για το λόγο αυτό, και φέτος για έκτη χρονιά, την ίδια ημερομηνία , το Σάββατο στις 22 Δεκεμβρίου, θα μείνουμε για 24 ώρες στην Πλατεία Πάρκου , συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης , όπως , τρόφιμα, φάρμακα, κουβέρτες, παιχνίδια κλπ.

Όλα τα παραπάνω είδη, θα καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας, για τις μέρες των εορτών, αλλά πάνω απ’ όλα , θα δείξουν έμπρακτα, ότι, τουλάχιστον η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη , περισσεύουν.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας, να αγκαλιάσουν με την ίδια ζεστασιά που αγκάλιασαν και τα προηγούμενα χρόνια αυτή την εθελοντική την προσπάθεια , αποδεικνύοντας ότι το έλλειμμα της κοινωνίας , είναι μόνο οικονομικό και όχι κατανόησης και αλληλοβοήθειας .

Σας καλούμε, όλες και όλους, να μείνετε μαζί μας «άστεγοι» , έστω και για μια βραδιά, έστω και συμβολικά.
Όλα τα είδη που θα προσφερθούν θα διανεμηθούν , από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμιέων και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας .

Με την υποστήριξη :
Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα»
Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ( παράρτημα Λαμίας )

Τηλ. Επικοινωνίας:
Χρήστος Σολόπουλος : 6975228615
Γιάννης Κούτσικος : 6937378138
Θανάσης Θεοδώρου : 6977791796
Αλεξάνδρα Βεντούρη Νασοπούλου: 6973039993

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
LamiaNow News

Στερεά Ελλάδα: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου υπαίθριου γυμναστηρίου στα Βάγια [εικόνες]

Previous article

Έκπληξη από το ΚΚΕ για τον δήμο Λαμιέων / Δείτε τους υποψηφίους δημάρχους στην Φθιώτιδα και την Στερεά Ελλάδα!

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like