Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η ομιλία του Γιώργου Μαρίνου μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ όπου ανακοίνωσε και τους υποψηφίους του κόμματος για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Η έκπληξη έγινε με τον υποψήφιο του κόμματος για τον Δήμο Λαμιέων. Πρόκειται για τον 40χρονο δημοσιογράφο, Γιώργο Δελιχά, ο οποίος κατάγεται από την Δυτική Φθιώτιδα.

φωτο ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ

Στους υπόλοιπους δήμους της Φθιώτιδας Στον δήμο Δομοκού ο Χρήστος Νιάνιος, στον δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας ο Δημήτρης Τσουλφας, στον δήμο Λοκρών ο Θωμάς Καρατράντος, στον δήμο Μακρακώμης ο Παναγιώτης Ράμμος, στον δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου ο Γιάννης Ηλιόπουλος και μια γυναίκα θα είναι υποψήφια δήμαρχος στον δήμο Στυλίδας η κ. Βαγγελιώ Καρκάνη.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος το κόμμα έδωσε το… χρίσμα στον 53χρονο Κώστα Μπασδέκη, Γεωπόνο στο επάγγελμα και μέλος της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΚΚΕ.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ  ΤΗΣ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 29 ετών, Εργάτης.
ΔΟΜΟΚΟΥ ΝΙΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 61 ετών, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός,  Δημ. Σύμβουλος.
ΛΑΜΙΕΩΝ ΔΕΛΙΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 40 ετών, Δημοσιογράφος, μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ Λαμίας.
ΛΟΚΡΩΝ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ ΘΩΜΑΣ, 49 ετών, Εργαζόμενος στην ΕΖΑ.
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 52 ετών, Δημοσιογράφος.
ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 67 ετών Συνταξιούχος οικοδόμος.
ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΑΡΚΑΝΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ, 49 ετών, τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων (παρασκευάστρια).

 

από αριστέρα Τ. Χρονάς, Γ.Μαρίνος, Γ.Δελιχάς
ΦΩΤΟ-ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ

 

ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,51 ετών, Πολ. Μηχανικός ΟΤΑ, Δημ. Σύμβουλος.
ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΖΑΚΑΣ ΛΟΥΚΑΣ, 67 ετών, Συνταξιούχος Μεταλλεργάτης, Δημ. Σύμβουλος.
ΘΗΒΑΙΩΝ ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, 34 ετών, Δικηγόρος, Δημ. Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας
ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ ΝΩΝΤΑΣ, 51 ετών, Δικηγόρος, Δημ. Σύμβουλος.
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 49 ετών, Υπάλληλος ΔΕΗ, Δημ. Σύμβουλος.
ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, 57 ετών, Λογιστής.

 

ΕΥΒΟΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΡΕΤΡΙΑΣ   ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ, 31 ετών, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Δημ. Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ του Ε.Κ Εύβοιας, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Χαλκίδας, μέλος του Δ.Σ της ΟΓΕ. 
ΙΣΤΙΑΙΑΣ  ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, 50 ετών, Οικοδόμος, Δημ. Σύμβουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Β/Κ Εύβοιας. 
ΚΑΡΥΣΤΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,31 ετών, Εκπαιδευτικός. 
ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  ΚΕΚΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, 44 ετών, Πυροσβέστης, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας. 
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, 55 ετών, Αγρότης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, Δημ. Σύμβουλος. 
ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΑΣΣΑΠΙΩΝ  ΠΥΘΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, 32 ετών, Φιλόλογος, μέλος του Κ.Σ της ΚΝΕ,  Δημ. Σύμβουλος 
ΧΑΛΚΙΔΑΙΩΝ  ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 42 ετών, Τεχν. Γεωπονίας, μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ Εύβοιας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΖΟΥΡΑ. 

 

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 66 ετών, Συνταξιούχος ΟΤΕ.

 

ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΕΛΦΩΝ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ, 43 ετών, Υπάλληλος Περιφέρειας Στερεάς, Δημ. Σύμβουλος.
ΔΩΡΙΔΑΣ ΛΑΪΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 64 ετών, Συνταξιούχος ΛΑΡΚΟ, Δημ. Σύμβουλος. 

H ομιλία του Γ.Μαρίνου

Χαιρόμαστε πολύ για τη σημερινή συνάντηση με συντρόφους και φίλους που παλεύουμε μαζί όλα τα χρόνια, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνάντηση με νέους φίλους που συμπαρατάσονται με το ΚΚΕ την τελευταία περίοδο.

Πραγματικά, βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα συστράτευση εργατικών, λαικών δυνάμεων με το  ΚΚΕ κι αυτό φαίνεται καθαρά στις εκδηλώσεις προς τιμή της ηρωικής 100χρονης πάλης του κόμματος, τις κινητοποιήσεις κατά της  εμπλοκής της χώρας στους ΕυρωΑτλαντικούς σχεδιασμούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους άλλoυς αγώνες. Φαίνεται  απο την στήριξη των θέσεων του ΚΚΕ στο εργατικό, λαικό κίνημα.

Με τη δική μας δουλειά μπορούν να προστεθούν νέες δυνάμεις στην καθημερινή πάλη, να μπούν νέοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες στις σημαντικές πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τις Ευρωεκλογές,  το Μάη και τις βουλευτικές όποτε και να γίνουν.

Καλούμε το λαό της Στερεάς, κι αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ αλλά αντιτίθενται στην αντιλαική πολιτική, στην επίθεση της ΕΕ και του κεφαλαίου, να μπούν στο αγώνα και να δώσουμε μαζί αυτές τις μάχες.

Ο στόχος για ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ παντού ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των πολιτικών εξελίξεων απο τη σκοπιά των εργατικών λαικών συμφερόντων. Είναι στόχος ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής και μπορεί να συνεγείρει πλατιές λαικές δυνάμεις να κάνουν  ένα τολμηρό βήμα μπροστά και να συναντηθούν με το ΚΚΕ.

Η πείρα που έχει συγκεντρωθεί είναι πολύτιμη και πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, να μη χαθούν λαικές δυνάμεις μέσα στα γρανάζια του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και των διαχειριστών του,  να γίνει μαζική μετακίνηση, μαζικός απεγκλωβισμός ψηφοφόρων απο τα κόμματα του κεφαλαίου και  να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Η εργατική τάξη, ο λαός μας σηκώνουν το σταυρό των οδυνηρών συνεπειών της αντιλαικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πήρε τη σκυτάλη απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε μαζί τους τα τρία μνημόνια φορτώνοντας την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού, συνεχίζοντας σήμερα στο ίδιο δρόμο, διατηρώντας τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και στις συνθήκες της ασθενικής ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά μιλάει για “νέα εποχή”, για “τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας”, καλλιεργεί και πάλι ψεύτικες προσδοκίες για “κοινωνική δικαιοσύνη”.

Βιάζει την αλήθεια και την πραγματικότητα, κοροιδεύει και πάλι το λαό.

Παίζει παιχνίδια με την αγωνία των εργατών, των μικρομεσαίων αγροτών, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας μας, που βιώνουν μια ανυπόφορη κατάσταση, διαπιστώντας καθημερινά οτι τα μνημόνια είναι εδώ. Οι χίλιοι μνημονιακοί νόμοι είναι σε πλήρη εφαρμογή και ξεσκίζουν κάθε λαικό δικαίωμα κρατώντας μαζί με τους επιχειρηματίες στα τάρταρα τους μισθούς, διατηρώντας σιδηροδέσμιες τις συντάξεις σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε ανασφάλεια και φτώχεια.

Τι ξεφτίλα ! η κυβέρνηση διατηρεί τις 30 μειώσεις στις συντάξεις και καλεί ξεδιάντροπα τους συνταξιούχους που αγωνίζονται ασταμάτητα, να πανηγυρίσουν γιατί δεν επιβλήθηκε και η 31η μείωση. Ληστεύει τους εργαζόμενους και προσπαθεί να τους κλείσει τα μάτια , να τους αφοπλίσει με το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα που προέρχεται απο τα ματωμένα πλεονάσματα.

Η επιτροπεία της ΕΕ, είναι εδώ, ένας ακόμα μηχανισμός που στρέφεται κατά των λαικών δικαιωμάτων και αναγκών, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων, προκλητικές φοροπαλλαγές για το κεφάλαιο.

Καμαρώνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τον “μεταμνημονιακό” όπως λέει   προυπολογισμό και κρύβει οτι αυτός φορτώνει το λαό μας με ένα δισεκατομμύριο νέους φόρους που προστίθενται στον ΕΝΦΙΑ, στην υψηλή, αβάσταχτη έμεση και άμμεση φορολογία που έχει χρεωκοπήσει τις λαικές οικογένειες.

Καμαρώνει  για την αθλιότητα των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων στη Στερεά και σ όλη την Ελλάδα. Κάνει οτι δεν βλέπει τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και χαιρετίζει τις νέες περικοπές του προυπολογισμού και την  υποχρηματοδότηση της υγείας.

Κάνει τα στραβά μάτια για τα οξυμένα προβλήματα στην παιδεία που κινητοποιούν τους μαθητές, τους φοιτητές που διεκδικούν πραγματική, δωρεάν μόρφωση, απόσπαση των σχολείων, των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ απο τον εναγκαλισμό των επιχειρήσεων, κάλυψη των ελλείψεων σε υποδομές και διδακτικό προσωπικό.

Χειροκροτούν προκλητικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της ανεργίας που βασανίζει πάνω απο Ενιακόσιες Χιλιάδες ανέργους και κρύβουν οτι το μεγάλο ποσοστό  των θέσεων απασχόλησης είναι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μερική και προσωρινή απασχόληση με μισθούς πείνας και σε άγριες συνθήκες εργασίας , με πρώτα θύματα τη  νεολαία και τις γυναίκες.

Διαφημίζουν τα δισεκατομμύρια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής , της ΚΑΠ και σφυρίζουν  αδιάφορα απο την αδυσώπητη πραγματικότητα που δείχνει πως τα ποσά αυτά κατευθύνονται στους καπιταλιστές, στους μεγαλοαγρότες και οχι στη μικρή και μεσαία αγροτιά που υποφέρει απο την υψηλή  φορολογία, τις χαμηλές τιμές των προιόντων τους, τα υψηλά έξοδα παραγωγής με χιλιάδες μικροπαραγωγοι κάθε χρόνο να προστίθενται στους ξεκληρισμένους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στην εξωτερική πολιτική.  Αναλαμβάνει και υλοποιεί πολύ βαριές δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ , το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που στρατιωτικοποιείται πάρα πέρα.

Η κυβέρνηση γέμισε την Ελλάδα με ΑμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία απο τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Εφερε τα κατασκοπευτικά DRONES και επιθετικά Αμερικάνικα ελικόπτερα στη Λάρισα, στη Μαγνησία, στην Κεντρική Ελλάδα. Στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, μπλέκοντας τη χώρα και το λαό σε μεγάλες κινδύνους.

Είναι σημαιοφόρος των ΝΑΤΟικών δολοφονικών σχεδιασμών στηρίζοντας  ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, εκπληρώντας ειδικά καθήκοντα στους σχεδιασμούς περικύκλωσης της Ρωσίας, όπως δείχνουν και οι πρωτοφανείς, προκλητικές  παραχωρήσεις της κυβέρνησης στις ΗΠΑ στο λεγόμενο “Στρατηγικό Διάλογο” που χτυπάει συναγερμό για το λαό μας.

Γέννημα αυτής της πολιτικής ειναι η Συμφωνία των Πρεσπών που υπηρετεί την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ,  διατηρεί το σπέρμα του αλυτρωτισμού με τα περί “Μακεδονικής Γλώσσας” και “Ιθαγένειας” και στρέφεται κατά των δύο λαών και των λαών των Βαλκανίων , τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και στις δύο πλευρές.

Το ΚΚΕ έχει δίκιο και με συνέπεια θα καταψηφίσει στη βουλή αυτή τη συμφωνία. Έθεσε απο χρόνια τη θέση του Γεωγραφικού Προσδιορισμού για το όνομα, αντιτάχθηκε στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς κι απο τις δύο πλευρές, αποκάλυψε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ , η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ καυγαδίζουν  μεταξύ τους αλλά μαζί στηρίζουν την ένταξη των Δ. Βαλκανίων και της FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που είναι βασικός στόχος στον  ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Τι δουλειά έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαικών οικογενειών μ’ αυτή την  αντιλαική πολιτική ; Τι δουλειά έχουν με το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ , με τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που τους στύβουν τόσα χρόνια και μαυρίζουν τη ζωή τους ;

Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, όλες οι ζωντανές λαικές δυνάμεις, είναι καιρός να ξεπεράσουν τις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να αχρηστεύσουν την παγίδα του μικρότερου κακού που γίνεται συνεχώς και πιο μεγάλο κάθε φορά.

Να πάρουν την απόφαση που θα κάνει τη διαφορά, να μπούν στον αγώνα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις  βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Αυτό θα δώσει δύναμη στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας  που είναι κινητήρια δύναμη  της λαικής αντεπίθεσης.

Αυτό χρειάζονται οι άνθρωποι του μόχθου. Μια ισχυρή δύναμη που θα παλεύει  οργανωμένα κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας  θα δίνει το αγωνιστικό της παρόν στην καθημερινή πάλη για τις ανάγκες του λαού μας και θα ανοίγει το δρόμο της ανατροπής, της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού.

Για να κοινωνικοποιηθούν, να γίνουν λαική περιουσία τα οικονομικά εργαλεία, τα μέσα παραγωγής,  να εφαρμοστεί ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αξιοποιηθούν οι σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες στη Στερεάς, σε όλη την Ελλάδα για να ικανοποιηθούν οι λαικές ανάγκες.

Να εξασφαλιστεί για όλους το δικαίωμα στη πλήρη-σταθερή εργασία.

Να έχει ο λαός δωρεάν, αναβαθμισμένες υπηρεσίας υγείας  και πρόνοιας.

Να έχουν δωρεάν,  πραγματική μόρφωση τα παιδιά του.

Να φουντώσει η πολιτιστική δημιουργία.

Να μπεί τέλος στην καπιταλιστική σαπίλα και στα κάθε λογής σκάνδαλα .

Να ζήσει ο λαός μας  ειρηνικά, σε συνθήκες φιλίας, συνεργασίας με τους άλλους λαούς.

Αυτό το μέλλον χτίζεται μέσα στην καθημερινή πάλη και στις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Καθημερινά βομβαρδίζονται οι εργαζόμενοι απο τους ψευτοκαυγάδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ κι ένας ολόκληρος μηχανισμός προσπαθεί να αιχμαλωτίσει τη λαική σκέψη στον ιστό του διπολισμού για να επαναληφθεί ο γνωστός φαύλος κύκλος που υπονομεύει το μέλλον του λαού μας.

Πίσω απο τους δικομματικούς θεατρινισμούς, τις “μονομαχίες” Τσίπρα-Μητσοτάκη  που διαφημίζουν οι μηχανισμοί της παραπληροφόρησης βρίσκεται η στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Είναι ψεύτικα τα διλλήματα περί “προόδου” και “συντήρησης”, είναι ψεύτικες οι διαχωριστικές γραμμές που χαράζει το κυβερνητικό επιτελείο.

Γιατί και τα δύο κόμματα προσκυνούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κερδοφορία του, ευθύνται για το ξήλωμα των εργατικών , λαικών δικαιωμάτων και είναι ορκισμένοι υποστηριχτές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικά η σοσιαλδημοκρατία επικαλούνται τον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς  στην Ευρώπη και προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους λαούς.  Η ακροδεξιά και οι φασιστικές δυνάμεις βγαίνουν απο τα σπλάχνα του καπιταλισμού, στηρίζονται απο τμήματα του κεφαλαίου και τροφοδοτούνται απο την απογοήτευση που προκαλεί η αντιλαική πολιτική, η διάψευση ελπίδων απο τα φλελεύθερα , σοσιαλδημοκρατικά και τα λεγόμενα αριστερά κόμματα και κυβερνήσεις.

Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί  η ακροδεξιά απο πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που χτυπούν την εργατική τάξη, την αγροτιά, τα λαικά στρώματα, τη νεολαία. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η ναζιστική “Χρυσή Αυγή” απο το ΣΥΡΙΖΑ που την καλεί σε τελετές των ενόπλων δυνάμεων,  που έχει τη δική του ευθύνη για τη μεγάλη καθυστέρηση της δίκης για τα εγκλήματα του φασιστικού μορφώματος.

Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που πιστεύει στο εργατικό δίκιο και στην ταξική πάλη που είναι η κινητήρια δύναμης της κοινωνικής εξέλιξης.

Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που συγκρούεται με το εκμεταλευτικό σύστημα και το κεφάλαιο για την ανατροπή της εξουσίας του και την  κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που συγκρούεται με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και παλεύει για την αποδέσμευση απο το  ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς διεθνείς σχέσεις, με άλλες χώρες και λαούς.

Προοδευτική είναι η πολιτική του ΚΚΕ.

Πρωταγωνιστεί στους αγώνες για κάθε λαικό πρόβλημα.

Στηρίζει τους αγώνες του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ για την αναπλήρωση των απωλειών για την ικανοποίηση των λαικών αναγκών.

Είναι στο πλευρό του αγροτικού κινήματος, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων η οποία ετοιμάζει νέους αγώνες για τα συμφέροντα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Είναι στο πλευρό του μαχόμενου κινήματος των ΕΒΕ, των γυναικών, των φοιτητών και των μαθητών.

Ολα αυτά πρέπει να υπολογιστούν καλά πηγαίνοντας πρός τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές,  τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές.

Είναι σημαντικές πολιτικές μάχες και θα τις δώσουμε με πλατύ άνοιγμα στο λαό, με την αξιοποίηση όλων των δυνάμεων, με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Γάνωσαν το κεφάλι του λαού με την  ΕΕ, καλλιέργησαν ελπίδες  και τον εξαπάτησαν.

Η ΕΕ γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ως ένωση των μονοπωλίων, των μεγάλων συμφερόντων που ανταγωνίζονται αλλά έχουν κοινή κατεύθυνση κατά της εργατικής τάξης, κατά των λαικών στρωμάτων.

Το ξήλωμα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων έχει τη σφραγίδα της.

Αυτό υλοποιείται απο την  κεντρική και τοπική διοίκηση  κι εδώ στη Στερεά με ευθύνη της Περιφέρειας  και των Δήμων, με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που τους στηρίζουν.

Το ΚΚΕ και η Λαική Συσπείρωση είπαν την αλήθεια στο λαό.

Τον ενημέρωσαν οτι οι περιφέρειες και οι δήμοι μέσα απο τον Καλικράτη γίνονται ισχυρά εργαλεία προώθησης της ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος, δένονται περισσότερο με τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες σε κάθε περιοχή και συμμετέχουν στην υλοποίηση της αντιλαικής πολιτικής. Τώρα με τον Κλεισμένη (Ι) τα πράγματα χειροτερεύουν και  οι εργαζόμενοι της περιοχής αυτό πρέπει να το υπολογίσουν καλά.

Το λέμε ξανά. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν τη δική τους ευθύνη για την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και την ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης κι ακόμα κι οταν διαχειρίζονται προγράμματα για την ακραία φτώχεια χρηματοδοτούνται οι επιχειρηματίες  σε κάθε κάθε περιοχή.

Οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές που συνεργάστηκαν με το ΚΚΕ,  οι εκλεγμένοι της Λαικής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Στερεάς έδωσαν μάχες για κάθε λαικό πρόβλημα κατά της αντιλαικής πολιτικής και της επίθεσης του κεφαλαίου, για τους μισθούς και τις συντάξεις, την υγεία, την πρόνοια , την παιδεία για τα δικαιώματα της νεολαίας και των γυναικών.

Στην Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στη Φωκίδα, την Ευρυτανία.

Βρίσκονται στο πλευρό των ανέργων και των απολυμένων, απαιτούν το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία αυτών που ο καπιταλισμός και η αντιλαική πολιτική τους στερεί το δικαίωμα στην εργασία και τους ρίχνει στο καιάδα.

Παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους της Λάρκο για την αποτροπή των σχεδίων που στρέφονται εναντίων του, παρεμβαίνουν για την κατοχύρωση του δικαιώματος δουλειάς των εργολαβικών, για τα προβλήματα της Υγιεινής και Ασφάλειας. Είναι δίπλα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας και των Δήμων.

Διεκδικούν υποδομές, έργα που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, των πυρκαγιών, μέτρα για την αντισεισμική θωράκηση.

Απαιτούν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και αντιτάσονται στην ανταποδοτικότητα, στους φόρους και τα τέλη που επιβάλλουν η διοίκηση της περιφέρειας και οι δήμοι.

Δεσμεύτηκαν και το τήρησαν. Ηταν πραγματική ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και  θα είναι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στην αντιλαική πολιτική ακόμα κι αν αναλάβουν ευθύνη διοίκησης, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Αττική, στην Πάτρα, στην Ικαρία.

Αυτό πρέπει να το εκτιμήσει πολύ ο λαός της Στερεάς.

Να  δώσει δύναμη στο συνδυασμό της Λαικής Συσπείρωση με υποψήφιο περιφερειάρχη  τον σύντροφο Κώστα Μπασδέκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αγωνιστή γεωπόνο, μεγαλωμένο μέσα στους αγώνες του λαού μας.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like