Λαμία: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του “τοξοβόλου” – Επιδεινώθηκε η υγεία του, σύμφωνα με την γιατρό του

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 εβδομάδες ago Add a Comment
Updated 2022/07/28 at 12:36 ΜΜ
3 Min Read

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας η έφεση που άσκησε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, που του αρνήθηκε την υφ’ όρους αποφυλάκισή του – Ο έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λαμίας

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας η έφεση που άσκησε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, που του αρνήθηκε την υφ’ όρους αποφυλάκισή του. Ο έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λαμίας και η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί, σύμφωνα με τη θεράποντα γιατρό του.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει εκτίσει τα 3/5 της αρχικής του ποινής και έχει αιτηθεί την υφ’ όρους αποφυλάκισή του. Οι συνήγοροι του Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς, στα υπομνήματά τους ανέλυαν το δίκαιο του αιτήματος του εντολέα τους, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση Μιχαηλίδη, «δοκιμάζονται πρωτίστως τα όρια αντοχής του κράτους δικαίου». Ο κρατούμενος κάνει απεργία πείνας 67 ημέρες και η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με την τελευταία γνωμάτευση της προσωπικής του γιατρού.

Η ιατρική γνωμάτευση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη:

«Η κατάσταση του Γιάννη Μιχαηλίδη το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τις πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η υπογλυκαιμία του είναι πλέον πολύ έντονη με τις τιμές του σακχάρου γύρω στο 50. Ανά πάσα ώρα και στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, το οποίο βέβαια (από τη στιγμή που είναι απομονωμένος εκτός κλινικής, στον ειδικό χώρο κράτησης) μπορεί να μην γίνει έγκαιρα αντιληπτό και να μην προλάβουν να το ανατάξουν.

Ο Γιάννης πλέον -αν και έχει έντονο το αίσθημα της δίψας- δεν μπορεί να πιεί επαρκή ποσότητα νερού καθώς από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ακόμα και δυο γουλιές νερό του δημιουργούν αναγωγή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βαριά αφυδάτωση, έντονο στρες στα νεφρά και έντονους πόνους στην ούρηση. Ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά Κετοξέωση.

Σαν γιατρός, απευθύνω την Ύστατη θερμή Παράκληση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας, προς μια άμεση και θετική έκβαση της υπόθεσης του κυρίου Μιχαηλίδη. Οποιαδήποτε άλλη ολιγωρία και αρνητική απόφαση θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο.

Η προσωπική γιατρός του Γιάννη Μιχαηλίδη, Παντελία Βεργοπούλου

Διευθύντρια του ΕΚΑΒ – ΕΣΥ, Γενική ιατρός, Εντατικολόγος, Αναισθησιολόγος»

reader.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content