Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία : Αναδεικνύεται η μοναδικής ομορφιάς διαδρομή στο βόρειο άκρο του Δήμου (Φωτό & Βίντεο)

Επίσκεψη στο έργο που αφορά στη διαμόρφωση και την ανάδειξη της υφιστάμενης διαδρομής/μονοπατιού που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Δήμου Λαμίας, πραγματοποίησε σήμερα, ο Δήμαρχος Λαμιέων με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Σταυρογιάννη και στελέχη της ΔΕΥΑ Λαμίας, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το έργο και να παρακολουθήσουν την πρόοδο των εργασιών του.

Το εν λόγω έργο συνέχεια της οδού Αγίας Παρασκευής του Δήμου Λαμίας διασχίζει κάθετα, την ΕΟ Λαμίας-Λάρισας, συνεχίζει ως χωματόδρομος, ήπιας κυκλοφορίας, παράλληλα του ποταμού Ξηριά και του παλαιού «μυλαύλακα» και καταλήγει στο παλαιό Υδραγωγείο της πόλης που αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και είναι η «αγαπημένη διαδρομή» των δημοτών μας, αυτή που συγκέντρωσε διαδικτυακά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους στις προτάσεις «Δικές μας διαδρομές…!» τον Οκτώβριο του 2020.DSC06448

Η διαδρομή ακολουθεί σε όλο το μήκος τον υφιστάμενο αγροτικό-δασικό δρόμο και μπορεί να χαρακτηριστεί ως περίπατος αναψυχής ή διαδρομή φύσης.

Οι παρεμβάσεις που εκτελούνται αφορούν σε έργα ήπιας μορφής που δεν διαταράσσουν το περιβάλλον, αλλά προσθέτουν χρηστικές ανέσεις σε επισκέπτες και περιπατητές.

Δείτε παρακάτω το βίντεο του Lamianow.gr από τον “κρυφό” καταρράκτη λίγο πάνω από το Παλιό Υδραγωγείο αλλά και το ρεπορτάζ μας για το σημείο.  

Στο έργο περιλαμβάνονται :

  • – Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της βατότητας της διαδρομής, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η διέλευση των περιπατητών, χωρίς εμπόδια και με ασφάλεια.
  • – Άρση των καταπτώσεων χωμάτων και λίθων κατασκευή ξερολιθιάς προστασίας καταπτώσεων.
  • – Σημειακές παρεμβάσεις ανάδειξης  όπως π.χ. της  θολωτής γέφυρας από όπου διέρχεται τμήμα του «μυλαύλακα».
  • -Τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης, περιμετρικά του χώρου της Δ.Ε.Η. στην αρχή της διαδρομής για λόγους ασφαλείας, ανάρτηση ενημερωτικών πινακίδων υποδοχής και  διαμόρφωση ενός χώρου στάσης.
  • -Τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων στα επικίνδυνα σημεία, που υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά με τον παρακείμενο Ξηριά, όπου αυτό είναι απαραίτητο, για την ασφαλή διέλευση των περιπατητών.
  • – Κατασκευή ξύλινων καθιστικών και άλλων ξύλινων μικροκατασκευών σε επιλεγμένες θέσεις, που θα εξυπηρετούν ως χώροι στάσης της πεζοπορίας.
  • – Στο παλαιό Υδραγωγείο και στα σημεία που ο περιπατητής χρειάζεται να διασχίσει κάθετα το μυλαύλακα, κατασκευάζονται ξύλινα γεφυρώματα και ανακατασκευάζεται η υφιστάμενη βρύση.
  • – Σηματοδότηση της διαδρομής, με πινακίδες κατεύθυνσης και πινακίδα ενημέρωσης στην αρχή και στο τέλος της πεζοπορίας, όπως επίσης και σε κάποια επιλεγμένα ενδιάμεσα σημεία.
  • – Λειτουργικός φωτισμός μονοπατιού και φωτισμός ανάδειξης σημειακά, σε επιλεγμένες θέσεις.
  • Το έργο εκτελείται με συνεργασία του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου 2021.

DSC06413λαμιας 12

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε σχετικά :

«….Ο Δήμος μας, πιστεύοντας στη δύναμη των συμμετοχικών διαδικασιών, ζήτησε από τους δημότες του να προτείνουν διαδικτυακά, τη δική τους  διαδρομή και αγαπημένο τους περίπατο. Οι δημότες μας έδειξαν το δρόμο που αγαπούν περισσότερο και εμείς τον ακολουθήσαμε, σε μια διαδρομή προσιτή και επισκέψιμη σε όλους, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και με τον ποταμό Ξηριά να κυλάει παράλληλα στο μονοπάτι και την πλούσια βλάστηση να συντροφεύει τους περιπατητές.

Τόσο το παλιό Υδραγωγείο, όσο και ο «μυλαύλακας», που συναντάμε στη διαδρομή, όπως και ο ποταμός Ξηριάς, αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας και ένα υπέροχο δείγμα της παλιάς ζωής της Λαμίας.

Αφουγκραζόμενοι τις επιθυμίες των δημοτών μας,  αναδεικνύουμε τόσο  τα ιστορικά μας σημεία αναφοράς όσο και το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκονται και φτιάχνουμε μια πιο όμορφη πόλη, με διαδρομές μοναδικές, μια πόλη που συνεχώς αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας, μέσα από το παρελθόν της και τα μονοπάτια που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας περπατούσαν. Γιατί τα μονοπάτια της πόλης μας είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σταθερά σημεία αναφοράς στη ζωή μας..….»

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

TOP STORIES

Σοβαρό τροχαίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Λαμίας. Μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία προσπάθησε να...

TOP STORIES

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb οι αγορές του ήταν εξαιρετικές και οικονομικές.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.