Κυριάκος Μητσοτάκης για Σεπόλια: Αποτρόπαια εγκλήματα – Κάποιοι βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις

6 Min Read
koulis 5

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στη χώρα και αναφέρθηκε όλους όσοι χρησιμοποιούν τέτοια περιστατικά για πολιτικούς σκοπούς

Ιδιαίτερη αναφορά στα περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στη χώρα, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από την έναρξη του Yπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «εξιχνιάζονται πια από την Αστυνομία» και είπε πως «Όλοι αυτοί οι οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Ωστόσο έστειλε μήνυμα σε όλους όσοι χρησιμοποιούν τέτοια περιστατικά για πολιτικούς σκοπούς,. ξεκαθαρίζοντας πως: «Και όλο αυτό -θα το πω όπως το αισθάνομαι- σε πείσμα όσων χυδαίων βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις. Είναι απλά ντροπή αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες εβδομάδες. Και δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι εκείνοι που σήμερα υπαινίσσονται ευθύνες του «συστήματος», ήταν οι ίδιοι «σύστημα» για 4,5 χρόνια, χθες. Δεν εντόπισαν καν τον κίνδυνο. Αντίθετα, μειώθηκαν και οι ποινές για τέτοια απεχθή αδικήματα».

«Τώρα, όμως, είναι πολύ σημαντικό ότι το απόστημα πια έχει σπάσει. Αυτές οι σπείρες της φρίκης εξαρθρώνονται. Η τιμωρία είναι πλέον όσο σκληρή μας επιτρέπει ο νόμος. Άρα, το πιο σημαντικό είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες για τις τραυματισμένες ψυχές όσων παιδιών πέφτουν θύματα τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων» κατέληξε για το συγκεκριμένο θέμα.

Στις 2 Νοεμβρίου η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της κακοποίησης παιδιών που θα συζητηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου. «Θέλω να θυμίσω ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο έχουμε εγκρίνει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της κακοποίησης των παιδιών. Το κάναμε πριν έρθει στην επικαιρότητα το φρικιαστικό περιστατικό στον Κολωνό» είπε.

Και ανέλυσε: «Ενα σχέδιο με οριζόντιες πολιτικές 12 Υπουργείων, με κάθετη εφαρμογή, με τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης. Έχουμε εντοπίσει πια πού είναι οι δυσκολίες, η γραφειοκρατία η οποία συχνά μπλοκάρει τον συντονισμό. Πολλές φορές λείπει εξειδικευμένο προσωπικό, λείπει η εγρήγορση ώστε σε μία οικογένεια με δυσκολίες να εξετάζονται και άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα, απουσιάζει ένα ενιαίο πρωτόκολλο δράσης.

Όλα αυτά έχουν εντοπιστεί από το Εθνικό Σχέδιο. Θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε και να το παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα και θα ζητήσω πραγματικά τη στήριξη όλων των κομμάτων. Είναι μία εθνική προτεραιότητα. Πραγματικά, ειδικά σε αυτό το θέμα δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις.

Εχουν γίνει πράγματα σε αυτόν τον τομέα: έχουμε περισσότερους ψυχολόγους, περισσότερους κοινωνικούς λειτουργούς, έχουμε περισσότερες δομές. Πολύ σημαντικό: διδάσκεται πια η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία μας, τα θέματα της ανεκτικότητας, των συμπεριφορών έχουν ενταχθεί πια στο πρόγραμμά μας, ώστε να μπορούμε τουλάχιστον να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά με έναν πιο συστηματικό τρόπο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων».

«Επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στους αδύναμους»

Σε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα στήριξης, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του πως «τα μέτρα λαμβάνονται χωρίς απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει δεσμευτεί η χώρα». Συνέχισε δε λέγοντας: «Είναi σημαντική παρέμβαση η αύξηση στους 200.000 δικαιούχους σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ανακυκλώνω αλλάζω συσκευή το οποίο αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και κρίναμε αναγκαίο να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό έτσι ώστε να καλύψουμε περισσότερους» ενώ συμπλήρωσε πως: «Και βέβαια εντός του Νοεμβρίου θα δρομολογηθούν οριστικα και τα μέτρα που αφορούν όσους απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα αγρότες και κτηνοτρόφους και βέβαια από την 1η του χρόνου να ισχύσει η αύξηση των γιατρών του ΕΣΥ και οι ρυθμίσεις που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ανέφερε επίσης πως: «Αλλά θα επαναλάβω ακόμα μια φορά ότι δεν πρόκειται σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο να δεχτούμε καμιά απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε θέσει και για το 2022 αλλά και για το 2023. Αποδεικνύουμε όμως στην πράξη ότι έχουμε τη δυνατότητα και τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης με τρόπο δίκαιο στην ελληνική κοινωνία στηρίζοντας τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Για το πρόγραμμα “Σπίτι μου” ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο οδηγός του σχεδίου “Σπίτι μου”. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την προσιτή στέγη πρωτίστως για τους νέους συμπολίτες μας. Παρεμβάσεις που αγγίζουν τα 1,8 δισεκατομμύρια με πιο σημαντική ίσως τα ευνοϊκά δάνεια με στήριξη του ελληνικού δημοσίου ώστε το αντίτιμο για τη δόση του στεγαστικού δανείου να είναι μικρότερη από το ενοίκιο που θα πλήρωνε κάποιος για ένα σπίτι ή διαμέρισμα ίσου μεγέθους».

Ενώ τόνισε πως: «Και βέβαια αυτή η πρωτοβουλία πλαισιώνεται και από μια σειρά από παρεμβασεις αναβάθμισης παλαιών οικημάτων, κατασκευής νέων φοιτητικών εστιών που θα ξεκινήσουν άμεσα και την παραχώρηση οικοπέδων του δημοσίου για την οικοδόμηση συγκροτημάτων διαμερισμάτων ένα μέρος από τα οποία θα μπορούν να ενοικιάζονται με χαμηλά μισθώματα.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία μιας και είμαστε στον 4ο χρόνο της διακυβέρνησης μας να είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση του προγράμματος μου μας και στη δευτερογενή νομοθεσία όσα δηλαδή πρέπει να γίνουν μετά την ψήφιση κάθε νομοσχεδίου» σχολίασε.

Για το επίδομα θέρμανσης σημείωσε: «Θα υπογραφεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το υψηλότερο επίδομα θέρμανσης. Φέτος θα διαθέσουμε 300 εκατομμύρια αντί 174 εκατομμυρίων που διαθέσαμε πέρσι».

reader.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *