Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει στην Κρήτη το μακάβριο θέαμα ενός απόκοσμου πλάσματος, που ξέβρασε ο ποταμός στις Γούρνες.

Η πρόσφατα θεομηνία στην Κρήτη, με τις καταστροφές, τα πλημμυρισμένα σπίτια και τους ανθρώπους, ειδικά σε Μάλια και Χερσόνησο, να βρίσκονται σε απόγνωση, προκάλεσε και μια τεράστια οικολογική καταστροφή.Κάθε λογής υλικά βρέθηκαν στη θάλασσα από τους ορμητικούς χειμάρρους των προηγούμενων ημερών και ξεβράζονται, πλέον, στις παραλίες του νησιού. Ανάμεσα σε αυτά, φυσικά, βρίσκονται, δυστυχώς, και πολλά ζώα. Ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Από κατσίκια και πρόβατα, μέχρι σκυλιά και γουρούνια. Σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο, οι κάτοικοι των περιοχών, που επλήγησαν από την κακοκαιρία σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου, ξύνουν το κεφάλι τους με απορία, καθώς ξεβράστηκαν τουλάχιστον δύο απόκοσμα πλάσματα, που ουδείς είναι 100% σίγουρος για το τι είναι. Το πρώτο, στην παραλία των Γουρνών, πριν από λίγες ημέρες, έμοιαζε με χελώνα χωρίς το καβούκι της.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει.

Ένα πιο πρόσφατο ζώο, δε, που επίσης ξέβρασε ο ποταμός στις Γούρνες, μαζί με τόνους υλικών και αντικειμένων, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη συζήτηση, καθώς οι εικόνες, που φέρνει στο «φως» το ekriti.gr, είναι αν μη τι άλλο ανατριχιαστικές.

Η κουβέντα, λοιπόν, που άνοιξε στην Κρήτη για το τι ακριβώς είναι αυτά τα… εξωγήινα πλάσματα, «ανάγκασε», τελικά, τον Έφορο Συλλογών Σπονδυλωτών, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πέτρο Λυμπεράκη, να πάρει θέση και να λύσει το μυστήριο: Πρόκειται, όπως είπε στο neakriti.grπιθανότητα για ασβό, γνωστό και ως άρκαλο στην Κρήτη. Ένα ζώο, ωστόσο, πολύ τριχωτό, που δεν θυμίζει σε τίποτα τα πλάσματα που ξεβράστηκαν!

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπεράκη, όμως, ο ασβός φαίνεται πως έμεινε για αρκετές ώρες στο νερό, με αποτέλεσμα να φουσκώσει, να μαδηθεί και να πάρει αυτή την απόκοσμη όψη.

Πιθανότητα το άτυχο ζώο δεν πρόλαβε να σωθεί από την πρόσφατη θεομηνία, με τα νερά να το παρασέρνουν μέχρι τη θάλασσα.

πηγή: gazzetta.gr

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like