Ο κορονοϊός συνεχίζει να αφήνει πίσω του νεκρούς σε ολόκληρη τη χώρα, με τους γιατρούς να απευθύνουν αλλεπάλληλες δραματικές εκκλήσεις για πιστή τήρηση των μέτρων. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που ακολουθούν τα δικά τους πιστεύω. Κάποιοι που παίρνουν αποφάσεις και επηρεάζουν και άλλες ζωές…

Και στην Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζεται το θλιβερό φαινόμενο με γονείς – αρνητές της πανδημίας, των αυτοδιαγνωστικών τεστ και των μασκών που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες βάσει των επίσημων καταγραφών, συνολικά 37 παιδιά από την Κεντρική Μακεδονία στερούνται το βασικό αγαθό της εκπαίδευσης επειδή οι γονείς τους αρνούνται να τους υποβάλλουν σε self test και δεν τους αφήνουν να φορούν μάσκες, όπως προβλέπεται, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολικές τάξεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών που απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, 31 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έπαψαν να παρακολουθούν μαθήματα καθώς οι γονείς τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, ακόμα έξι παιδιά από τις Σέρρες δεν παρακολουθούν μαθήματα, ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Παράλληλα, συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν καθώς αρνούνται να υποβληθούν σε test ή/και να φορέσουν μάσκα. Στους συγκεκριμένους η πολιτεία έχει προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής των μισθών τους.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ